Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - ÖMER YILDIZ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Adana'da farklı siyasi görüşten ve yaştan vatandaşların darbeye tepkilerini dile getirdikleri "Milli İradeye Sahip Çıkıyoruz" defterleri 2 bin sayfayı buldu.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından Uğur Mumcu Meydanı'na ellerinde Türk bayraklarıyla akın eden vatandaşlar, kapağında "Milli İradeye Sahip Çıkıyoruz" yazılı defterlere darbeye karşı duruşlarını ve görüşlerini dile getirdi.

        Farklı yaş, meslek ve siyasi görüşten kişilerin duyguları ifade ettiği yazılarla 10 defter dolarken, yazılan sayfaların sayısı 2 bini buldu.

        Vatandaşların demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara çıktığı ve FETÖ'ye sert tepki gösterdiği yazılı defterlerde farklı köken ve etnik gruplardan vatandaşların da birlik beraberlik mesajları dikkati çekiyor.

        - "Lanet olsun darbecilere"

        Defterdeki yazısında Vanlı ve Kürt olduğunu belirten Hatem Karataş, "Kürdüm ama ırkçı değilim. Türk, Kürt, Arap hepsi aynıdır. Kendi akrabalarımızın içinden dışlandık. Niye biliyor musunuz? Vatan sevgisi için. Lanet olsun darbecilere. Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan seni çok seviyoruz. Allah seni başımızdan eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

        İsmini kısaltarak MSÖ harflerini yazan darbe karşıtı bir kişi ise "18 yaşında gördüğümüz darbeyi değil de, bir darbeyi halkıyla yenen RTE'yi unutmasın, unutturmasın tarih." şeklinde görüşlerini beyan etti.

        Zeynep Nursima adlı 3,5 yaşındaki kız çocuğunun elini deftere çizen bir kişi ise duygularını "15 Temmuz milli iradeye sahip çıkma nöbetinde elini koydu. Kendisi 3,5 yaşında. Tarihe eli ile not düştü ve milli iradeye kalkan ellere eliyle dur dedi" yazarak ifade etti.

        Deftere görüşlerini yazan ve emekli polis olduğunu belirten Ali Rüzgar ise "Darbe girişiminde bulunan alçak ve şerefsizlerin, vatan hainlerinin karşısında olduğumu gerekirse canımı seve seve vermeye hazır olduğumu belirtmek isterim." diye yazdı.

        Adanalı olduğunu belirterek yazısına başlayan Mahir Dinçman ise bir MHP'li olarak vatan nöbetinde bulunduğunu belirterek, "Rahat olun. Biz vatanımızın, namusumuzun bekçileri buradayız." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler