Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - UNESCO Gastronomi Şehirleri ağında yer alması için çalışmalar yürütülen Şanlıurfa'nın yöresel yemekleri, İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen uluslararası "Lezzet Festivali (Salone del Gusto)" ve "Toprak Ana (Terra Madre)" etkinliğinde tanıtıldı.

        Halfeti Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 yılda bir gerçekleştirilen festivalde, bu yıl 160 ülkeden 5 bin delege ve 800 katılımcı bir araya geldi.

        Dünyanın en büyük gastronomi buluşmalarından olan etkinlikte, Şanlıurfa'nın yöresel tatları da beğeniye sunuldu. Programda, Halfeti Slow Food ve URFAM Derneği, çiğ köfte, Şanlıurfa fıstığı, geleneksel kurutmalıklar, tarhana ve birbirinden farklı lezzetleri tanıtma imkanı buldu.

        Halfeti Kent Konseyi Başkanı Nihat Özdal, Şanlıurfa'nın geleneksel mutfağını dünyanın her yerinde tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

        Lezzet Festivali ve Toprak Ana etkinliğinde kentin eşsiz mutfağını tanıtma fırsatı buldukları için heyecan duyduklarını vurgulayan Özdal, şunları kaydetti:

        "Dünyaya salgın gibi yayılan, geleneksel ve sağlıklı beslenmeyi unutturan fast fooda karşı kendi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Mutfağımızın zenginlikleriyle tanışanlar, ülkemize ve şehrimize gelmek istiyor. Gastronomi turizmi de artık ayrıca önemli. Bu açıdan bu etkinliğe katılmamız çok değerli. Herkes sunduğumuz lezzetleri çok beğendi. İnsanlar, bu yemekleri yerinde tatmak ve görmek için mutlaka Şanlıurfa'ya gelecektir. İnşallah bu sayede Şanlıurfa mutfak kültürü de hakkettiği yere ulaşacaktır. Torino'daki Şanlıurfa standında geleneksel yemek sunumlarımız devam ediyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler