Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Gerede ilçesinde her yıl Türkiye genelinden esnafların katılımıyla düzenlenen ve kaz eti, köy ekmeği, keş, el işleri gibi ürünlerin yer aldığı Geleneksel Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı sona erdi.

        Tabakhane Mevkisinde bulunan ve 20 dönüm arazi üzerinde bin 500 esnafın katılımıyla kurulan ve ilki 5-6 Eylül, ikincisi ise 23-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen panayır tamamlandı.

        Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu'nun örf, adet ve geleneklerine sahip çıktığını belirtti.

        Panayırın her zaman yoğun ilgi gördüğünü ve üreticilerin memnun kaldığını ifade eden Allar, şunları kaydetti:

        "Her yıl 2 defa düzenlenen ev 3'er gün düren panayırımıza bu sene 100 binin üzerinden insan geldi. Burada ticari bir hareketlilik sağladık. Bu panayır sayesinde hem ilçemiz hem de ilçede yaşayan vatandaşlarımız belirli bir kar elde etti. Şimdi gelecek yıl düzenleyeceğimiz panayırın hazırlıklarına başlayarak yılı dolu dolu geçireceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler