Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Düzce ve 7 ilçesinde Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), Düzce Valiliği, belediyeler ve kaymakamlıkların iş birliğinde düzenlenen Yakın Karadeniz Baja Rallisi'nde, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kupası'nı kazanan sporcular, kupayı Niğde'ye götürmek için yola çıktı.

        Ömer Halisdemir adına hazırlanan kupa, Düzce Valiliği önünde Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke ve Gölyaka Kaymakamı Murat Şener tarafından, Niğde'ye ulaştırılmak üzere, yarışmada derece alan milli motosikletçi Şakir Şenkalaycı ve Fırat Şahin'e verildi.

        Törende gazetecilere açıklama yapan Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, dört gün süren baja rallisinin kazasız belasız bitirildiğini söyledi.

        Bağcı, iki sporcunun motosikletle Niğde'ye gideceğini aktararak, şunları kaydetti:

        "Yarışmanın bir bölümü, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminde canını feda eden aziz şehidimiz Ömer Halisdemir adına düzenlendi. Aziz şehidimiz adına düzenlediğimiz parkurda derece yapan arkadaşlarımız kupayı, Niğde'de şehidimizin ailesine takdim edecekler. Önümüzdeki yıllarda da bu organizasyonun uluslararası alanda yürütülmesi için çalışmalarımızı yapıyoruz."

        TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke de Ömer Halisdemir Kupası'nın, rallinin en önemli kupası olduğunu belirterek, "Gölyaka'daki parkurda derece alan arkadaşlarımız, bugün özel kupalarını teslim aldı. Ömer Halisdemir, 15 Temmuz'daki hain saldırının, kalkışmanın ve iç savaş senaryosunun bozucusuydu. Bizim için Hasan Tahsin'in ilk kurşunu ne ise Ömer Halisdemir'in kurşunu da o kadar değerli ve önemlidir. Ömer Halisdemir Kupası dört günlük baja rallisinin içindeki en önemli kupaydı." diye konuştu.

        Federasyon olarak, 15 Temmuz gecesinde tavırlarını ortaya koyduklarını kaydeden Akülke, Türkiye'ye karşı yapılacak her türlü hain girişimin karşısında olacaklarını sözlerine ekledi.

        Konuşmaların ardından kupayı alan milli motosikletçi Şakir Şenkalaycı ve Fırat Şahin, Niğde'ye gitmek için yola çıktı. Sporcular Niğde'de şehidin kabrini ziyaret edecek ve kupayı ailesine teslim edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler