Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "(AK Parti, içindeki FETÖ'cüleri ne zaman temizleyecek) diyerek ortalığa fitne ateşi atıyorlar. AK Parti teşkilatları dedikodu teşkilatları değildir. Aranızda asla fitneye fırsat vermeyin." dedi.

        AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'daki bir otelde dün basına kapalı gerçekleşen Eylül Ayı İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılan Genel Başkan Yardımcısı Ataş, yaptığı konuşmada, teşkilatlarda uyumun çok önemli olduğunu, Antalya teşkilatını diğer illere örnek teşkil edecek bir uyum içinde gördüğünü belirtti.

        Antalya teşkilatının koyduğu hedeflere, yakaladığı bu uyum ile ulaşacağına inandığını vurgulayan Ataş, şunları kaydetti:

        "Bizler Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu bir partide siyaset yapıyoruz. Onun kurduğu partide siyaset yapmak sorumluluk gerektiriyor. Onun çalışmasına ayak uyduracak bir performansla çalışmayı gerektiriyor. Onun için bize durmak yakışmaz, çalışmak yakışır. Antalya, 2002 yılından bugüne oylarını en çok artıran illerimiz arasında yer almıştır. Türkiye'deki diğer teşkilatlarımızın hepsi böyle bir artış sağlamış olsaydı bizim oy oranımızın asgari yüzde 68 olması lazımdı. Antalya için bu oy oranı yeterli mi? Değil. Antalya'da en az yüzde 50 oy aldığımız zaman rahat bir nefes alır, hedefimize de ulaşırız. Bu zemini sağlayabilir miyiz? Bu teşkilat eğer oylarını yüzde 100 artırabilmişse sağlar. Ben buna inanıyorum, inanırsak sağlarız."

        Ataş, gelecek seçimler için yeni bir çalışma planladıklarını, bu çalışmada AK Parti teşkilatı olarak en başarılı illerden birisi olan Antalya'yı pilot bölge seçip, ilk uygulamayı burada hayata geçirmeyi düşündüklerini söyledi.

        - "Fitneye fırsat vermeyin"

        15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'ye karşı bir işgal girişimi olduğunu ve tehlikenin bitmediğini ifade eden Ataş, şöyle devam etti:

        "Versiyon değiştirerek başka metotlarla yeniden bunun denemelerini yapabilirler. Buna karşı hazır olmamız gerekiyor. Şimdi ne yapıyorlar? 'AK Parti içindeki FETÖ'cüleri ne zaman temizleyecek' diyerek ortalığa fitne ateşi atıyorlar. AK Parti teşkilatları dedikodu teşkilatları değildir. Aranızda asla fitneye fırsat vermeyin. Birlik ve beraberliğinizi her zamanki gibi koruyun. Bizi Allah'ın gücünün dışında hiçbir güç yıkamaz. Birbirimize kapı gibi güveneceğiz, demir gibi birbirimize sarılacağız. Hiçbir güç bizi dışarıdan etkileyemeyecek. Bugüne kadar bizi demokratik yöntemlerle yıkamadıkları için, demokratik olmayan yöntemlere başvurdular. Onlarla da bir sonuç alamadılar. İnşallah alamayacaklar da. Oyunlara gelmeyeceğiz. Biz kendi kendimizi yönetecek iradeye sahibiz, çünkü biz AK Parti'yiz."

        - "CHP fabrika ayarlarına dönmeye başladı"

        Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de ana muhalefet partisi CHP'nin Yenikapı'da tüm dünyaya verilen birlik ve beraberlik mesajının ardından yeniden "fabrika ayarlarına geri dönmeye başladığını" söyledi.

        Türel, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmasını televizyonda dinlerken "kulaklarına inanamadığını" ve "el insaf" dediğini anlattı.

        FETÖ'nün ülke için büyük bir hain çete olduğunu fark ettikten sonra bununla ilgili tüm gayreti ortaya koyduklarını, ana muhalefet partisinin ise "sütten çıkmış ak kaşık" gibi davrandığını belirten Türel, "Sayın Kılıçdaroğlu soruyor. Diyor ki, 'Bu FETÖ nasıl güçlendi?'. 40 senedir güçlendiğini, AK Parti daha kurulmadan devlete sızmaya başladığını cümle alem biliyor. FETÖ'nün hain bir çete olduğunu fark ettikten sonra en iyi şekilde mücadele verdiğimizi de cümle alem biliyor. Esasında CHP'ye şunu sormak lazım: '17-25 Aralık'tan sonra siz ne yaptınız? Bizim bu mücadelemizde yanımızda mı oldunuz? Yoksa biz bu mücadeleyi veriyorken boşalttığımız alanı doldurma gayreti içerisine mi girdiniz?)" dedi.

        - "Nasıl güçlendiğini merak ediyorsan meclis tutanaklarına bak"

        Türel, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün okullarının nasıl güçlendiğini merak ediyorsa Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP'li meclis üyelerinin tutanaklara geçen konuşmalarına bakması gerektiğini vurgulayarak, CHP'li meclis üyelerinin o okullar için "Ne kadar güzel okullardır, cici çocuklar yetiştiriyor." dediğini belirtti.

        Kılıçdaroğlu'nun kendini "sütten çıkmış ak kaşık" göstermeye çalıştığını savunan Türel, "Burada en güzel sözü Adalet Bakanımız söyledi. Sayın Bekir Bozdağ, 'Siz bizi bunlarla ilgili başlangıçta ikaz ettiğinizde biz size inanamamıştık. Ama ondan sonra biz bu insanların yanlış olduğunu söylediğimizde de siz bize inanamadınız. Şimdi ne oldu da böyle bir pür-ü pak görüntü çizmeye çalışıyorsunuz.' dedi." diye konuştu.

        - "CHP Konyaaltı meclis üyesi FETÖ'den tutuklu"

        Türel, CHP'nin Antalya'daki Konyaaltı Büyükşehir birinci sıra meclis üyesinin FETÖ'den tutuklu olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

        "Sayın Kılıçdaroğlu kimi kime şikayet ediyorsun? Cümle alemin Antalya'da tanıdığı FETÖ'cüyü meclis üyeliğinin birinci sırasına ben mi yazdım, siz mi yazdınız? O meclis üyesinin oraya nasıl yazıldığını CHP'nin bir belediye başkanına sorduğumda 'Biz ne yapalım Pensilvanya'dan geldi oturdu oraya' dedi. Şimdi sen kimi kime şikayet ediyorsun. Kendi belediye başkanların, kendi meclis üyelerin, senin ipinin ucunun Pensilvanya'da olduğunu bize söylüyorlar. Antalya Büyükşehir Meclis tutanaklarında her şey açık açık yazıyor. Biz bu okulları kapatmak için cansiparane mücadele veriyorken, Büyükşehir Meclisinde CHP'li belediye başkanları ve Büyükşehir meclis üyelerinin önemli bir kısmı bu okulları kurtarmak için kendilerini feda etmeye hazırdı. Neler söylediklerine baksın, açsın, okusun. Ondan sonra da çıkıyor diyor ki, 'Bu hain okulları kim güçlendirdi?' Önce dön bir aynada kendine bak. Onun için geleceğe bakmalıyız. Önümüze bakmalıyız. Hatalarımızdan ders alarak geleceğimizi kurtaracak adımlarımızı atmalıyız. Ama sen hatalarının suçunu başkalarının üstüne atarak kendini kurtarmaya çalışıyorsan, buradan kendini kurtaramazsın."

        Ana muhalefet partisinin "Yenikapı ayarlarına geri dönmesini" umut ettiğini ifade eden Türel, Yenikapı ruhunun Türkiye'nin birliği ve beraberliği, demokrasisine olan inancı olduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler