Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, birliğe bağlı süt sağım ve toplama merkezlerinde dünya standartlarında hizmet verdiklerini bildirdi.

        Suiçmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, hijyen ve kaliteli üretimi ön planda tuttuklarını belirtti.

        Süt sağım ve toplama merkezlerinde teknolojik ekipmanlar kullandıklarını aktaran Suiçmez, şunları kaydetti:

        "Dört toplu sağım merkezimiz var. Birliğe bağlı süt sağım ve toplama merkezlerinde dünya standartlarında hizmet veriyoruz. Köy bazlı baktığımızda bu merkezlerden Türkiye’de çok az sayıda var. Bu tesisleri devlet destekli projelerle yaptık. Bu tesislerde üreticilerden her hangi bir ücret talep edilmiyor. Bu tesisler üretim artışını da sağlıyor. Bu sistemlerde sağılan hayvanlarda yüzde 10 oranında verim artışı sağlandı. Kısaca şunu söyleyebilirim ki burada sağım yapıldıktan sonra bu tanktan sütü kaynatmadan dahi içebilirsin hiç sorun yok. Köy bazında bakıldığı zaman burası Türkiye standartlarının çok üzerinde. Bu tesislerde üretilen süt dünya standartlarını yakalamış bir pozisyonda."

        Suiçmez, merkezde toplanan sütlerin sıkı bir kontrolden geçtikten sonra tanklara aktarıldığını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler