Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Satala Antik Kent kazı çalışmalarının 2017 yılında başlayacağını söyledi.

        Memiş, beraberinde, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ve ilgili kurum amirleriyle Kelkit ilçesine bağlı Sadak köyünde incelemelerde bulundu.

        Memiş, burada yaptığı açıklamada, Satala Antik Kenti’nde arkeolojik kazıların başlayacağını belirterek, “Gümüşhane’de göreve başlamadan önce arkeolojik kazıyla ilgili evrakları imzalamıştım. 2017 yılı içerisinde ötelemeden arkeolojik bir kazıya başlayacağız. Tarihçiler tarafından buranın önemli bir tarihi ve kültürel merkez olduğu değerlendiriliyor. Özellikle Roma döneminin doğudaki en uç kalesi, lejyonunun yerleştiği yer, yani askeri bir birlik. Burayı önemsiyoruz.” dedi.

        Memiş, antik kentle ilgili milli park teklif edildiğini ve sonucu beklediklerini belirtti.

        -"Turizmi canlandırmak istiyoruz"

        Milletvekili Akgül ise amaçlarının Gümüşhane’deki turizme yönelik tesisleri ulaşılabilir konuma getirmek olduğunu söyledi.

        Doğal güzelliklere ulaşılabilecek erişim yolları yapmayı hedeflediklerini kaydeden Akgül, "En azından gelen turist kafileleri bir hafta Gümüşhane’de kalıp, bu turistik tesisleri, doğal güzellikleri görüp, kentimizin ekonomisine bir katkı sağlaması açısından bir çaba içerisindeyiz. Turizme açık sadece Karaca Mağarası var. Biz buna Limni Gölü, Artabel Gölleri’ni, Sadak’ı ve birçok yerimizi ilave ederek haftalık tur yapılabilecek bir konuma getirerek, hizmete sunmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler