Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'de İtfaiye Haftası nedeniyle "Ateşle Dans Edenler" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

        Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığınca 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında, Canan Yaşar Fotoğraf Atölyesi'nin hazırladığı itfaiyecileri konu alan sergi Özgecan Aslan Meydanı'nda açıldı.

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, burada yaptığı konuşmada, belediyeciliğin insanoğluna hizmet etmek için kurulmuş birimlerden oluştuğunu belirtti.

        Herkesin yaklaşmaya bile cesaret edemediği bir anda, kendi canını feda eden itfaiyecilerin ateşin içinde acı içinde kıvranan vatandaşı kurtarmaya çalıştığını ve bunu yaparken de ölümün aklına bile gelmediğini belirten Kocamaz, "Dağı ve ovasıyla Adana'dan Antalya'ya kadar olan bir bölgede hizmet üretiyoruz. Hizmet üretmekte zorlandığımız araçları yeniledik ve araç sayımızı artırdık. Hedefimiz bu sayıyı daha da artırmak." diye konuştu.

        Kocamaz, şöyle devam etti:

        "Önümüzdeki yıl ormanlarda ve zor koşullarda hizmet verecek en az 2 aracı itfaiye birimine kazandırmak istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesine kazandırdığımız araç sayısı bine yaklaştı. Tüm itfaiyecilerin haftasını kutluyorum. Mersin'de yaşayan vatandaşlarımız adına da itfaiye çalışanlarına verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ediyorum."

        Konuşmanın ardından Kocamaz, serginin açılışını gerçekleştirdi.

        Sergi, 30 Eylül'e kadar gezilebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler