Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, kentte kitap okuma alışkanlığını geliştermek amacıyla kahvehanelerde kitap dağıtımı yaptı.

        İlk olarak merkeze bağlı Sungu beldesinde 450 eserin yer aldığı kitap standı kuran gençlik meclisi üyeleri, kahvede oturan vatandaşlara da kitap dağıttı.

        Kentteki tüm köy ve beldelerde kitap okuma etkinlikleri düzenleyeceklerini belirten Gençlik Merkezi Başkanı Deniz Koçmen, "okumuş gençlik" adı altında yürüttükleri çalışmayla kitap okuma alışkınlığını geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

        Gençliğin sıkıntılarını tespit ederek toplumsal diyaloğu arttırmak istediklerini aktaran Koçmen, "Kitap okumanın önemini vurgulamak amaçlı kahvehanelerde boş yere oturup sohbet edeceğimize yarım saat de kitapla oturup kitapla konuşmak istiyoruz. Bu yapıcı bir gençliğin temelidir. Beldelerimize, köylerimize kitap okumanın önemini yaygınlaştırmak için böyle bir program düzenleyeceğiz." şeklinde konuştu.

        Etkinliğe destek veren vatandaşlardan Maşallah Çiftçi ise, "Gençlerimiz bugün kendi aralarında topladıkları kitaplarla beldemizi ziyaret ettiler. Bu toplum 3-5 haydut yüzünden farklı konularla anıldı, doğrusu bu değildir. Bu toplumun önemli değerleri var, önemli değerler yetiştirmiştir. Kültürel anlamda önemli kazanımları mevcuttur. Dolayısıyla bu bizim gerçeğimizdir, bu gerçeği gençlerimiz bize gösterdiği için kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

        Muş Alparslan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğrencisi Büşra Akar da kitap okuma etkinliği için Sungu beldesine geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

        "Çocukların elinde kitap görmek bizleri mutlu ediyor. Çok güzel bir etkinlik ve bu etkinliğin daha geniş kapsamlı olmasını istiyoruz. Her yerde, her şekilde insanların okuması ve bu bilincin herkes tarafından uyandırılmasını istiyoruz. Daha aktif bir çalışmayla daha fazla insanlara ulaşılması gerekiyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler