Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'de PKK'lı teröristlerin Kızıltepe-Derik karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş, jandarma uzman çavuşlar Sedat Yıldız ve Enes Kaya için tören düzenlendi.

        70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu.

        Mardin Valisi Mustafa Yaman, törende gözyaşı döken şehit yakınlarını teskin etmeye çalıştı.

        Jandarma Yüzbaşı Kemal Çetinkol, törendeki konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye Cumhuriyetini korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

        Bu uğurda binlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirten Çetinkol, şunları kaydetti:

        "Hepimiz biliyoruz ki; uzun yıllardır hedef, yöntem ve söylemlerini değiştirerek devam eden terör olayları bir amaç değil, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast edenlerin kullandığı kuralsız, kanlı ve çirkin bir araçtır. Bugüne kadar bu amaçlarını gerçekleştiremeyenler, bundan sonra da halkımızın birlik ve beraberlik içinde yaşama arzusu, devletimizin kararlılığı ve güvenlik güçlerinin fedakarca mücadelesi sayesinde hüsrana uğrayacaktır."

        "Vatanımızın kahraman evlatları, aziz şehitlerimiz, sizi kaybetmiş olmanın verdiği acımız sonsuzdur." diyen Çetinkol, "Şimdi siz de, tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Uğrunda can verdiğiniz vatan toprağında ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde sonsuza dek huzur içinde uyuyun. Kanınızın son damlasına kadar savunmaya ant içtiğiniz emaneti devralıyoruz. Bu emanet sizin ve diğer şehitlerimizin kutsal emaneti olarak ilelebet muhafaza edilecek, asla kirletilmesine müsaade edilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

        İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından, şehitler Darbaş'ın naaşı Çorum'a, Yıldız'ın naaşı Osmaniye'ye, Kaya'nın naaşı da Konya'ya uğurlandı.

        Törene, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

        Kızıltepe-Derik karayolunun Tepedağ köyü mevkisinde PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcının, görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 4 asker şehit olmuş, 2 korucu ve 4 asker yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler