Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerini denetledi.

        Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okul kantinlerini denetleyen zabıta ekipleri, yasak ürünler konusunda kantin sorumlularına bilgi verdi.

        Kantinlerde satılan gıdaları titizlikle inceleyen zabıtalar, özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı konusunda hassas davrandı.

        Ekipler, gıdaların ambalajları, hazırlandığı tezgahların temizliği, ürünlerin son kullanma tarihi, kantinlerde satışı yasak ürünlerin satılıp satılmadığı konularını inceledi. 20 okulun kantinin kontrol edildiği öğrenildi.

        Cengiz Topel İlkokul Müdürü Abdullah Bilen, kantin denetimlerini olumlu bulduklarını belirterek, kendilerine destek olduğunu ve mevzuat dışı olumsuz bir durum varsa kendilerinin de bilinçlendiğini söyledi.

        Aylık denetimlerin yapıldığını anlatan Bilen, "Bizim denetimlerimiz var. Aylık denetim. Bizim dışımızda Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetimleri de oluyor. Bunlar bize destek oluyor. Bu yönde uyarıları dikkate alıp olumsuzluklar varsa bunları giderme yönünde elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler