Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - İLHAMİ ERKILIÇ-ABDULLAH ÇELİK - Erzurum'un Köprüköy ilçesinde yaşayan Fatma Şuvak, Van'da terör örgütü PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen yakını jandarma uzman onbaşı Süleyman Budak'ın taziyesi için gittiği Elazığ'dan, Erzurum'a dönerken çalınan 82 kuzusunu tesadüfen buldu.

        Elazığ'dan yaklaşık 2 yıl önce geldikleri Erzurum'un Köprüköy ilçesi Yeşilgöz Mahallesi'ne yerleşen ve geçimlerini hayvancılıkla sağlayan 3 çocuk annesi Fatma Şuvak (40), Tendürek Dağı'nın Van'ın Çaldıran ilçesi mevkisinde terör örgütü PKK mensupları ile girdiği çatışmada şehit düşen yakını jandarma uzman onbaşı Süleyman Budak'ın ailesine taziyede bulunmak için memleketi Elazığ'a gitti.

        Bu kentte iken Erzurum'daki 82 kuzusunun çalındığı haberini alan Şuvak, olay üzerine otomobille Bingöl üzerinden Erzurum'a dönmek için yola çıktı. Bingöl'ün Karlıova ilçesi Soğukçeşme mevkisinde mola verdiklerinde park halindeki kuzu yüklü bir kamyoneti tesadüfen gören Şuvak, kendisine ait olma ihtimaline karşın kamyonetteki kuzulara baktı.

        Şuvak'ın, kuzuların kendisine ait olduğunu farkedip söylemesi üzerine 82 kuzuyu çaldıkları anlaşılan şüpheliler, kaçtı.

        Kuzular, olay yerine gelen jandarmanın incelemesinin ardından Şuvak'a teslim edildi, kamyonete ise jandarma tarafından el konuldu.

        Fatma Şuvak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taziye için gittiği Elazığ'dan Erzurum'a dönerken çalınan 82 kuzusunu, Bingöl'de tesadüfen bulduğunu anımsattı.

        Taziye evindeyken çalındığını öğrendiği kuzularını Erzurum'a dönerken tesadüfen Bingöl'de bulduğunu dile getiren Şuvak, "Hırsızlar gece ahıra girerek 82 kuzuyu çalmış. Erzurum'daki küçük kardeşim ve kaynım sabah saat 06.00'da kuzulara yem vermeye gidince çalındıklarını fark etti. Sonra bize haber verince taziye sonrası Erzurum'a dönmek zorunda kaldık. Tesadüfen de mola verdiğimiz yerde kuzuları bir kamyonette bulduk. Çok mutlu olduk." dedi

        Şuvak, şöyle devam etti:

        "Yaklaşık 10 gün önce Van'da şehit düşen dayımın oğlunun taziyesi için Elazığ'a gittik. Gittiğimiz gece hırsızlar Erzurum'da ahırımızdaki 82 kuzuyu çalmışlar. Durumu öğrenince biz de Erzurum'a dönmek için yola çıktık. Bingöl'ün Soğukçeşme mevkisinde mola verdiğimizde kaynım, kuzuların olduğu kamyoneti göstererek, 'Bak şu arabada kuzu yüklü, bizim olmasın.' dedi. Ben de arabaya yaklaştım hemen tanıdım kuzuları. Bağırdım o panikle. Sonra adamlar kamyoneti bırakıp kaçtı. Göremedik kim olduklarını ama kuzuları tesadüfen gördük. Kaynım jandarmayı aradı geldiler, fotoğraf çektiler, ifadelerimizi aldılar. Helal maldı, geri geldi, 5 dakika geç kalsaydık bulmamız imkansızdı."

        Şuvak, yetkililerden olayın faillerinin bir an önce bulunmasını istediklerini dile getirdi.

        Kuzuların çalınmasıyla büyük üzüntü yaşadığını ifade eden Şuvak, "Bu kadar emek verdik anlımızın akıyla çalıştık, kazandık. Çalındığını duyunca çok üzülmüştük. Emeğimiz, tek gelir kaynağımız hayvanlarımız. Tesadüfen bulduk. Zaten geçim kaynağımız bunlar." diye konuştu.

        Fatma Şuvak'ın babası Hacı Aslan ise hayvanların bulunmasından ötürü büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, kuzuları çalanların yakalanmasını istedi.

        Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli de ailenin Elazığ'a taziyeye gittikleri günün gece yarısı ahırlarına hırsız girdiğini söyledi.

        Belli, ailenin şehit yakını olduğunu anımsatarak, "Aile burada hayvancılıkla geçim sağlıyor. Ailenin ne sıkıntısı olursa devlet, hükümet ve belediye olarak yanlarındayız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler