Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de engeliler, Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunu anlatan tiyatro canlandırdı.

        "SODES 2015 Kaynaştırma Projesi" kapsamında Cebeli Bereket Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, tiyatro gösterisi yapan engeliler, seyirciler tarafından büyük ilgi gördü, tekerlekli sandalyeleriyle sahneye çıkan engeliler, birbirinden güzel sahne şovlarıyla izleyicilere güzel anlar yaşattı.

        Osmaniye Zihinsel Engellilere Destek Derneği (OSZED) Başkanı Zahide Aktürk, burada yaptığı konuşmada, sosyal yaşamda engellilerin kaynaşmak amacıyla bu tür organizasyonlar düzenlediklerini söyledi.

        Proje kapsamında verilen eğitimlerden 41'i engelli 400 kişinin faydalandığını ifade eden Aktürk, şunları kaydetti:

        "Engelsiz bireylerin, engellilerin de bu hayatın bir parçası olduğunu, toplumsal yaşama katılımın bir lütuf değil hak olduğunu ve farklılığın aslında hayatın bir rengi olduğunu yaşayarak öğrenmeleri gerekmektedir. Kaynaştırma faaliyetlerinin sıradan çocuğa ve ailesine de engelli bireylerle aynı oranda, hatta belki daha önemli faydaları var. Bu kapsamda engelli ve engelsiz çocuklarımızın birlikte katıldığı ebru, seramik ve tiyatro kursu ile kaynaşma sağlanmış ve ortak ürünler ortaya çıkarılmıştır. Bir yıl süren projede, 41 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmış, aileler ve diğer kurumlardan katılımla beraber toplam 400’e yakın kişi kurstaki eğitimden yararlanmıştır."

        Osmaniye Valisi Kerem Al ve protokol üyeleri proje kapsamında açılan kurslarda yapılan seramik ve ebru sergisini gezdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler