Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Midyat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İlçe Müdürlüğü, borçların yeniden yapılandırılması konusunda ilçe belediyesini bilgilendirdi.

        Midyat Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Belediye Başkan Vekili Nilgün Savcı, SGK İlçe Müdürü Abdurrahim Güneş, uzman Velit Akbulut ve Belediye Personel Müdürü Şehmus Gümüş katıldı.

        Abdurrahim Güneş, burada yaptığı açıklamada, Haziran 2016 ve öncesi SGK'ya olan tüm borçlar ve gecikme cezalarının yapılandırıldığını söyledi.

        Gecikme cezalarının silindiğini, sadece enflasyon borcunun aslına eklendiğini aktaran Güneş, şöyle konuştu:

        "Yapılandırılmış borcun tamamı ödenirse, borca eklenen enflasyon farkının yarısı siliniyor. İdari para cezalarında borç asıllarının yüzde 50’si gecikme cezalarının ise hepsi siliniyor. 2014 yılı sonu itibariyle kapanmış iş yerlerine ait 50 lirayı aşmayacak alacaklara bağlı 100 lirayı aşmayacak cezaların tamamı siliniyor. Daha önce yapılandırılan borçların kalan taksit tutarları yeniden yapılandırılıyor."

        Toplantıya katılan uzmanlar da yapılandırmanın nasıl yapılacağı, nasıl başvurulacağı ve kredi kullanma olanakları hakkında bilgi verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler