Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da yaşlı çiftin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı trafik kazasına karışan minibüsün şoförü 5 yıl, kamyon sürücüsü de 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan minibüs şoförü Eyüp Çağatay (22) ve kamyon sürücüsü Mehmet Hacıömeroğlu (22) ile avukatları katıldı.

        Mahkeme heyetinin söz verdiği sürücü Hacıömeroğlu, kazada kusurunun olmadığını ileri sürerek beraatını istedi.

        Çağatay da kaza nedeniyle çok üzüntülü olduğunu dile getirerek "Mağdur ve yaralıların zararını karşılamak için elimden geleni yaptım. Ben şoförlük yaparak geçimimi sağlıyorum. Takdiri mahkemeye bırakıyorum." dedi.

        Mahkeme heyeti, minibüs şoförü Çağatay'a kusurun ve zararın ağırlığını göz önünde bulundurarak 5 yıl, Hacıömeroğlu’na ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Ayrıca, Çağatay'ın ehliyetinin 1 yıl 6 ay, Hacıömeroğlu'nun ise 3 ay geri alınmasına karar verildi.

        Ali Hocalı Mahallesi'nde 26 Ocak 2016'da meydana gelen trafik kazasında, Eyüp Çağatay'ın kullandığı 01 M 0407 plakalı yolcu minibüsü ile Mehmet Hacıömeroğlu yönetimindeki 31 ZK 278 plakalı kamyon çarpışmış, kazada minibüste yolcu olarak bulunan Mehmet (89) ve eşi Fatma Derelioğlu (78) yaşamını yitirmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.

        Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesince trafik kazasıyla ilgili hazırlanan raporda, minibüs şoförü Çağatay’ın asli, kamyon şoförü Hacıömeroğlu'nun ise tali kusurlu olduğu belirtilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler