Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu’nun Tosya ilçesinde elma hasadına başlandı.

        Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 8 bin dekar alanda elma hasadına başlandığını söyledi.

        Tosya genelinde 228 bin dekar tarım arazisi olduğunu hatırlatan Akdiken, şunları söyledi:

        " Bu verimli arazilerimizde iklim şartlarımıza uygun her çeşit meyve ve sebze yetiştirilmektedir. Yetiştirilen bu ürünlerin birçoğunun hasat zamanı geldi. Hasat dönemi, üreticilerimizin yıl boyunca bin binr emekle ürettiklerinin karşılığını alma zamanıdır. Yetiştirilen ürünlerin toplanması için birçok işçiye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle, hem üretici, hem tüketici hem de bu işlerde çalışmak isteyenlerin hasretle beklediği bir dönemdir hasat mevsimi. Tarım sektörü ilçemize sanayinin ardından en büyük ekonomik girdiyi sağlamaktadır. Üreticilerimiz bazı tarım ürünlerinden emeğinin karşılığını almaktadır. Girdilerin artması, elmanın istenilen seviyede para etmemesi nedeniyle maalesef üreticilerimiz sıkıntıya girmektedir. Yıldan yıla azalan elma üretimi korkarım önümüzdeki yıllarda tükenme noktasına gelecek. Bütün bu olumsuzlara rağmen başlayan elma hasadının üreticilerimiz için bereketli geçmesini temenni ederim."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler