Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, sel felaketinin yaşandığı Beşikdüzü ilçesi merkezine su verilen hatlarda herhangi bir kirlilik söz konusu olmadığını ve şebeke suyunun içilebilir hale geldiğini belirterek, merkezin dışındaki mahallelerde çalışmaların sürdüğünü ve yapılacak uyarıya kadar şebeke suyunun içilmemesi gerektiğini bildirdi.

        Hamzaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Beşikdüzü ilçesinde 21 Eylül'de meydana gelen sel felaketinde 3 vatandaşın heyelanın oluşturduğu göçük nedeniyle hayatını kaybettiğini, 9 kişinin ise çeşitli nedenlerle hastanelere müracaat ettiğini hatırlattı.

        Olayda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve bölge halkına "geçmiş olsun" dileyen Hamzaoğlu, olayın ardından salgın kontrol ekibinin ilçeye hareket ettiğini belirtti.

        Hamzaoğlu, kriz merkezi başta olmak üzere ilçede salgın hastalık oluşmasını önleyecek tedbirler üzerinde çalışmalar yürütüldüğüne dikkati çekerek, bu kapsamda TİSKİ ile koordineli şekilde su kesintilerinin yaşandığı hatlara su veren depolarda süper klorlama çalışmaları yapıldığını, şehir şebekesini temsil eden noktalardan düzenli aralıklarla su numuneleri alındığını ve halk sağlığı laboratuvarında tahlil edildiğini aktardı.

        İlçeye elektriklerin verilmesi üzerine hoparlörlerle su kullanımı ve bulaşıcı hastalıklara yönelik alınması gereken önlemler hususunda vatandaşlara anonslar yapıldığına işaret eden Hamzaoğlu, kaynağı belli olmayan ve kirlendiğinden şüphelenilen suların kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

        Hamzaoğlu, valilik koordinasyonunda, büyükşehir belediyesi ve halk sağlığı müdürlüğünün yoğun çalışmaları sonucu ilçe merkezine su verilen hatlarda herhangi bir kirlilik söz konusu olmadığını ve şebeke suyunun içilebilir hale geldiğini kaydederek, şöyle devam etti:

        "Merkezin dışında kalan mahallelerde (eski köy şebeke hatlarında) halen çalışmalar devam ettiğinden bu mahallelerde şebeke suyunun içilebilir olduğuna dair müdürlüğümüz tarafından yapılacak duyuruya kadar içme suyu olarak kullanılmaması, mümkünse ambalajlı hazır su kullanımına devam edilmesi, mümkün değilse suyun muhakkak kaynatılarak tüketilmesi gerekmektedir."

        Çiğ sebze ve meyvelerin mutlaka bol suyla yıkanması konusunda ilçe sakinlerini uyaran Hamzaoğlu, "Çocuklarınızın sel sularıyla oynamalarına izin vermeyiniz. Ateşli hastalık ya da ishal vakaları görüldüğünde mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna müracaat ediniz. Kamu görevlilerinin uyarıları doğrultusunda hareket ediniz." ifadesini kullandı.

        Hamzaoğlu, ilçede elektrik ve suyun kesik olması nedeniyle toplum ve aile sağlığı merkezlerinin zemin katının da sel felaketinden etkilendiğini, bu nedenle bir süre hizmet verilemediğini belirtti.

        Ateşli hastalık, bulantı, kusma, ishal şikayetleri olan vakaların günlük olarak halk sağlığı müdürlüğü tarafından takip edildiğini de kaydeden Hamzaoğlu, geçen yılın aynı dönemi ve sel felaketi öncesi dönem değerlendirildiğinde, salgın olarak değerlendirilecek bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler