Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'de, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyesi bir grup, İslam coğrafyasında yaşanan ölümlere basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

        Mersin Üniversitesinin Çiftlikköy Yerleşkesi önünde bir araya gelen grup, savunmasız Müslümanların ölümlerinden sorumlu tuttukları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni protesto etti.

        Grup adına konuşan TÜGVA Mersin Yükseköğrenim Koordinatörü Hasan Aslan, İslam coğrafyasının, her geçen gün küresel sömürü düzeninin kıskacında bir "kan gölüne" çevrildiğini söyledi.

        Aslan, kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınların katledildiğini belirterek, "Halep’e yapılan son bombardımanda çoğu çocuk ve kadın 500’ü aşkın sivil katledilirken kendisini muasır medeniyet olarak gören ülkelerin ve onların hükümranlığını koruyan birliklerin sessizliği, Müslüman ölümleri üzerinden yeni bir sömürü imparatorluğu kurulmasının planlandığına işaret etmektedir." dedi.

        Ölümlere sessiz kalındığını belirten Aslan, "Bizler, Müslümanlar olarak masum insanların ölümlerini ırk, din ve mezhep ayrımı gütmeden eşit görmekteyiz. Ölümlerin mukayesesi yapılmaz ancak Batı'da öldürülen 5 kişi ile savunmasız halde bombardıman altında katledilen, çoğu çocuk ve kadın 500 kişinin ölümünün dünya kamuoyunda edindikleri yer hepimizin malumudur. Gösterdiğimiz bu hassasiyeti diğer milletlerden de insanlık namına beklemekteyiz." dedi.

        Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler