Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de son bir yılda 360 hasarlı kazaya, 3 bin 400'ün üzerinde yangına müdahale ettiklerini söyledi.

        Zolan, İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerince İtfaiye Haftası dolayısıyla Bahçelievler'de düzenlenen tatbikatta yaptığı konuşmada, itfaiyecilik alanında daha iyi hizmet sunmanın gayreti içerisinde olduklarını, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.

        İtfaiyenin toplam 11 kaza kırım aracının olduğunu ifade eden Zolan, şunları söyledi:

        "Bu araçlar daha önce sadece şehrin merkezinde vardı. Şimdi ise her karayolu üzerinde her yere 10 dakikada ulaşacak şekilde kaza kırım araçlarımız mevcut. Allah korusun bir yerde kaza olduğunda oraya 10 dakikada ulaşıyoruz. Son bir yılda 360 hasarlı kazaya, 3 bin 400'ün üzerinde yangına müdahale ettik. Arkadaşlarımız gece gündüz demeden, bayram demeden 24 saat nöbet tutan 52 itfaiye merkezimizin ışıklarının yanması ve hazır vaziyette bekliyor olması sayesinde bu işleri başardık."

        Denizli'de son 6 yıl içinde kaza ve yangın sayılarında azalma olduğuna dikkati çeken Zolan, "Azalsın ki itfaiyede çalışan arkadaşlarımız binalarında dursunlar. Araçlarımız bir göreve gitmesin. Amacımız ve temennimiz budur. Bu eğitimlerimizin temel amacı da yangın ve kaza sayılarını azaltmaktır. Bu da hep beraber mücadele sonucu olacak inşallah." ifadelerini kullandı.

        Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Dairesi Başkanlığı ekipleri, arama-kurtarma ve yangına müdahale tatbikatı yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler