Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YENİ DELHİ (AA) - Hindistan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da kasım ayında düzenlenecek 19. Güney Asya Bölgesel İşbirliği (SAARC) zirvesine katılmayacağını duyurdu.

        Hindistan Dışişleri Bakanlığından Nepal'deki mevcut SAARC başkanlığına yapılan yazılı açıklamada, bölgede sınır ötesi terör saldırılarının ve 'bir ülkenin' SAARC üyesi ülkelerin iç işlerine müdahalesinin artmasının başarılı bir zirve için elverişli olmayan ortam yarattığı belirtildi.

        Açıklamada Pakistan'ın ismi açıkça zikredilmedi.

        Hindistan Dışişleri Bakanı Suşma Swaraj, mart ayında Nepal'de düzenlenen SAARC Dışişleri Bakanları Konferansı'nda Pakistanlı mevkidaşı Sertaç Aziz ile bir araya gelmiş, görüşmede, iki ülke sınırındaki terör faaliyetleri ile Hindistan'ın Pakistan sınırına yakın Pathankot'taki hava üssüne yapılan terör saldırısı gündeme gelmişti.

        Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde güvenlik güçleriyle bağımsızlık yanlısı gruplardan Hizbul Mücahidin üyeleri arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesiyle on binlerce kişi sokaklara çıkmıştı. Bölgede 2 ayı aşkın süredir devam eden ve Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde en az 90 Keşmirli hayatını kaybetti, 3 binden fazla sivil de yaralandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler