Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyünde yaşayan "hemşehrileri" ve akrabaları, Johnson'ı köylerine davet etti.

        Temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Johnson, dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüş, ardından ortak basın toplantısı düzenlenmişti. Johnson, basın toplantısının ardından bakanlıktan ayrılacağı sırada, bir gazetecinin "Çankırılı mısınız?" sorusuna "Kalfat" yanıtını vermişti.

        İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde bakanlık yapan ve İstiklal Mücadelesi'ne karşı tavrıyla bilinen, Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyünden Ali Kemal'in torununun oğlu.

        Hemşehrileri ve akrabaları, Johnson'ın, dedesinin köyünü ziyaret etmesini bekliyor.

        Kalfat köyünün muhtarı Adem Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Johnson'ı Londra Belediye Başkanlığı döneminden bu yana takip ettiklerini söyledi.

        Köyde birçok kişi ile Johnson'ın akrabalığı bulunduğunu ifade eden Karaağaç, "Johnson'ın Kalfat'tan ayrılıp İstanbul'a giden dedesi Mumcu Ahmet Efendi, Ali Kemal'in babasıdır. Mumcu Ahmet Efendi ile benim dedem amca çocukları. Birçok akrabası şu anda Türkiye'nin farklı yerinde yaşamaya devam ediyor." dedi.

        İngiltere Dışişleri Bakanı'nın Türk kökenli olmasından duydukları mutluluğu dile getiren Karaağaç, "Ali Kemal bu toprakların insanıydı. Osmanlı Devleti'nde önemli görevlerde bulunmuş bir kişiydi. Onun torunu da önemli görevlerde bulunuyor. Kendisini tebrik ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        İngiltere Dışişleri Bakanı'nı köylerine davet eden Karaağaç, "Johnson'ı muhtar ve akrabası olarak köyümüze davet ediyorum. Onu bu köyde ağırlamak istiyoruz." diye konuştu.

        Köy sakinlerinden Satılmış Karatekin ise Johnson'ın dedesi ile babaannesinin amca çocukları olduğunu belirtti.

        Akrabaları olarak İngiltere Dışişleri Bakanı'nı köylerinde ağırlamak istediklerini bildiren Karatekin, "Johnson'ı Türkiye'den ayrılmadan önce köyümüze bekliyoruz. Akrabaları ile tanışmasını istiyoruz. Onu burada ağırlamak istiyoruz." ifadesini kullandı.

        Karatekin, Johnson ile aynı aileden gelenlerin yaşadığı evleri göstererek, "Johnson'ın dedelerinin kaldığı yerde şimdi akrabaları tarafından yeni evler yapıldı. Kendisinin burayı ziyaret edip arazilerini görmesini istiyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler