Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ın Hafik ilçesinde yaşayan emekli memur 70 yaşındaki Ali Gencer, komşularıyla birlikte yemek için karpuz yetiştiriyor.

        Evli ve 3 çocuk babası Gencer, AA muhabirine, 26 yıl önce İlçe Tarım Müdürlüğünden emekli olduktan 2 yıl sonra arazisinde bahçe işleriyle uğraşmaya başladığını söyledi.

        Patates yetiştirip sattığını ve çocuklarına yardım ettiğini anlatan Gencer, bir süre sonra karpuz yetiştirmeye başladığını, arazisinde 5 yıldır karpuz üreticiliği yaptığını belirtti.

        On beş kiloyu bulan karpuzlar yetiştiren Gencer, yetiştirdiği karpuzları satmadığını, komşularına dağıttığını kaydetti.

        Karpuzu ticaret amaçlı üretmediğini dile getiren Gencer, "Ben Allah rızası için vatandaşımla, komşumla yemek için ekiyorum bunları. Ticaretçisi değilim. 'Hafik'te karpuz yetişmez' diye bir sorun yoktur, herkes ekebilir yetiştirebilir." diye konuştu.

        Emek harcanırsa ilçede çok şey yetişebildiğini aktaran Gencer, "Burada ben konservelik fasulye, barbunya yetiştirdim. On yedi kiloluk lahana yetiştirdim. Yetiştirmeye devam ediyorum. Ürünlerimin hepsi de organik, hiçbir katkı yok." dedi.

        Gencer, sağlığı elverdiği sürece tarımla uğraşmak isteğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler