Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ta şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının sıra beklemeden diş tedavisi olacağı bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Valiliği ve Cumhuriyet Üniversitesi arasında "Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarına Diş Tedavi Hizmetlerinin Sağlanması İşbirliği" protokolü imzalandı.

        Valilik Hasan Canpolat Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol töreninde konuşan Vali Davut Gül, projenin Türkiye'de ilk olduğunu belirterek, "Protokol kapsamında, şehitlerin birinci derecede yakınları, gazilerimizin kendileri ve birinci derecede yakınları üniversitemizin Diş Hekimliği Fakültesinde sıra beklemeden tedavilerini olacak. Tedaviye gelirken kaymakamlıklar ve merkezde ilgili vali yardımcımız önderliğinde tedavi olacakları yere araçla getirilecek ve tedavisi bittikten sonra tekrar evlerine götürüleceklerdir." ifadelerini kullandı.

        Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin ailelerin tespitinde Valiliğe yardımcı olacaklarını aktaran Gül, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün Şehit Aileleri Bürosu kişileri bire bir takip edecek. Şehitlerimiz bizim için canını verdi, gazilerimiz sağlığını verdi. Her şeyin en iyisine layıklar ve en iyi hizmeti almaları gerekiyor. Devletin imkanlarını olabildiğince şehit yakınlarına ve gazilerle gazi yakınlarına sunacağız." açıklamasında bulundu.

        Konuşmanın ardından Gül ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız Yıldız, protokolü imzaladı.

        Törene Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı ve Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu katıldı.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler