Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - İscehisar İlçesinde vergideki yeniden yapılandırmaya yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        İscehisar İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sav, 6736 sayılı kanunun esnafa getirdiği avantajlardan faydalanabilmeleri amacı ile böyle bir toplantı planladıklarını söyledi.

        Sav, toplantıya katılan tüm yönetici ve esnaflara teşekkür etti.

        Toplantıya katılan ilçe Vergi Dairesi Müdürü Şener Hangün, yasanın neler getirdiğini, nasıl uygulanacağını ve hangi vergi borçlarını kapsadığını anlattı.

        Yasanın sadece vergi mükelleflerine ödeme kolaylığı getirmediğini aktaran Hangün, hiç vergisel işlemi olmayan vatandaşların da bilgisi dahilin de olmayan borçlarının olabileceğini ve bu tür sorgulamalarını yaptırmak üzere tüm vatandaşların daireye gelmeleri gerektiğini kaydetti.

        Hangün, Vergi yapılandırmasından yaralanacak kişi ve kurumların ödemelerini peşin yapmaları halinde ödemenin niteliğine göre yüzde 50'ye varan indirimler getiren bir uygulama olduğunu belirterek, vatandaşları bu kanundan yararlanmaya davet ettiklerini ifade etti.

        Toplantıda ayrıca, İscehisar Esnaf Odası ve Afyonkarahisar KOSGEB ortaklığında ilçede açılan kurslarda başarı göstererek belge almaya hak kazananların belgeleri katılımcılar tarafından kursiyerlere verildi.

        Toplantıya, Kaymakam Ali Altınkaynak, Belediye Başkanı Mustafa Çibik başta olmak üzere diğer ilgili protokol üyeleri esnaflar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler