Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Gençlik Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi (GENÇSEM) tarafından il merkezinde grafiti (duvar yazısı) çalışmalarına başlandı.

        GENÇSEM'de görevli Sosyolog Mesut Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmalara Moğultay Mahallesi Emniyet Sokak'ta bulunan binalardan başladıklarını söyledi.

        Kaplan, "Grafiti gençlerin kendilerini ifade etmesi açısından resim çizimi ve çeşitli semboller yoluyla duvara veya çeşitli yüzeylere resimsel şeyler çizmesiyle alakalı bir sanat dalı. Biz de gençlerin böyle bir alışkanlık edinmesi için çalışmaları başlattık. Umarım daha iyi sanatçılar çıkar bu alanla ilgili, kentteki kullanılmayan duvarlarda da bu tarz çalışmalar yapılmaya başlanır." diye konuştu.

        Kaplan, şöyle devam etti:

        "Biz aslında bir başlangıç yapmak istedik. Çocuklarda belki bir ilgi uyandırabilir. Zaten renkli bir sanat dalı, güzel de bir alan aslında. Çocukların sokaklarda kendilerini ifade edebilmeleri, internet ve telefon alışkanlığından çocukları uzaklaştırıp bu tarz şeylere yönlendirmek için başlattık. Bu yaptığımız yeni bir çalışma. Merkezimizin diğer çalışmaları da devam ediyor."

        Graffiti çalışmalarına, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, Belediye yetkilileri ile GENÇSEM üyeleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler