Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) baskıları sonucu Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılmak zorunda kalan askeri öğrenciler, CHP'yi ziyaret etti.

        Parti genel merkezinde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile görüşen mağdurlar, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu.

        Grup adına konuşan Harun Güngör, FETÖ mensubu subaylar tarafından tasfiye edilen Kara Harp Okulu ve Askeri Lise öğrencileri olarak, Tezcan'a yaşadıkları zorlukları anlattıklarını bildirdi.

        Kapatılan askeri okullardan çıkarılan öğrencilerin yüzde 95'inin FETÖ'cü olduğunu vurgulayan Güngör, CHP'nin bu kişilere destek vermemesini istediklerini ifade etti.

        Güngör, askeri liseye 2003 yılında Türkiye birincisi olarak girdiğini, ancak notları düşürülerek, düzmece disiplin cezalarıyla okuldan ayrılmak zorunda bırakıldığına işaret ederek, "Bizi normal arkadaşlarımızın yaptığı eğitimler dışında 'şok mangası' adı verilen ağır psikolojik ve fiziksel işkencelerle bezdirdiler. 'Gitmezsek, vatan hainliği, hırsızlık gibi iftiralarla bizi tasfiye edeceklerini' söylediler ve yaptılar da. Bu şartlar altında yuvalarımızdan, peygamber ocağından ayrılmak zorunda bırakıldık." diye konuştu.

        Mağduriyetlerinin giderilmesini, bu "hainlerin" en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Güngör, kendilerine işkence yapan komutanların darbe girişiminde aktif rol aldığına dikkati çekti.

        - "Üniformamı çıkarmak zorunda kaldım"

        Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de randevu taleplerinin olduğunu, yardım istediklerini söyledi.

        Mağdurlardan Ümit Kılıç, 2010-2014 yılları arasında Kara Harp Okulunda eğitim gördüğünü belirterek, "Bu 4 sene boyunca, 15 Temmuz'da halkına silah sıkan subaylar tarafından, fiziksel ve psikolojik eziyet ve işkencelere maruz kaldım. 4 sene dayandım ama şerefimle giydiğim, sevdiğim üniformamı bu alçak sözde asker ve subaylar yüzünden çıkarmak zorunda kaldım." ifadesini kullandı.

        Gökhan Babür ve Ersev Çapan da benzer baskılara maruz kaldıklarını anlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler