Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Hizan ilçesinde üretimi yapılan karakovan balı için markalaşma çalışmaları başladı.

        Hizan Bal Üreticileri Birliği Başkanı Seyithan Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organik bal çalışmalarıyla karakovan balını marka haline getireceklerini söyledi.

        İlçenin karakovan balıyla anıldığını ifade eden Ekinci, doğal olarak üretilen balın tanıtımının yeteri kadar yapılmadığını kaydetti.

        Bal üreticileriyle aldıkları karar gereği bundan sonra karakovan balını organik bal olarak üreteceklerini anlatan Ekinci, şunları söyledi:

        "Organik bala geçişimiz için üreticilerimize çeşitli eğitimler verecek ve eğitim sonunda arıcılarımız sertifika alacaklar. Çalışmalarımızı bu dönem içinde bitirip ilkbaharda 5 bin kovanımızla organik bala geçiş yapacağız. Bizim buradaki amacımız piyasalarda Hizan adına satılan ucuz balların önüne geçmeyi sağlamak. Bizim bütün arıcılarımızın elinde sertifika olacak. Önümüzdeki yıllarda ilçemizdeki bütün arıcılarımızın organik bala geçişini sağlayıp Hizan balını güzel yerlere getirmeyi hedefliyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler