Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) Müdürü Fevzi Engin, il mahalli çevre kurulunda aktarma istasyonu ile ilgili karar alınmasını beklediklerini bildirdi.

        Engin, Keşan Belediyesi meclis salonunda düzenlenen toplantıda, Paşayiğit’teki katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi ile ilgili bilgi verdi.

        Aktarma istasyonları ile ilgili sürecin işlediğini belirten Engin, "11 kurum yerler konusunda onay verdi. Sürecin devam ediyor. Kasım ayında il mahalli çevre kurulunda aktarma istasyonu ile ilgili karar alınmasını bekliyoruz. Tesise günde 125 ton çöp dökülüyor ve bu hedeflenen miktarın yaklaşık yüzde 70'ine denk geliyor. Öte yandan, Enez ve İpsala Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağlı köyler Paşayiğit’teki tesise çöp getirmede sıkıntı yaşıyor." diye konuştu.

        Birlik üyeleri de sıkıntının kadro ve araç eksikliği, yol uzunluğu, akaryakıt masrafı fazlalığı, bozuk yol ağı kaynaklı olduğunu dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler