Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, Ukrayna'dan getirilerek kente yerleştirilen Ahıska Türkleri için Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini konu alan program düzenlendi. Programa katılanlar, darbe girişimine karşı mücadele eden vatandaşların görüntülerini izlerken duygulu anlar yaşadı.

        Üzümlü Fatih İlkokulu'ndaki programa, Ahıska Türkü aileler ve öğrenciler ile velileri katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, şehitler için dua edildi.

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini ve Türk halkının buna karşı mücadelesini yansıtan videoların gösterildiği programda, öğrenci ve öğretmenler şiirler okudu, söz konusu akşam yaşanan olaylar anlatıldı.

        Programda, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir için Dursun Ali Erzincanlı'nın yazdığı "30 Kuş" şiirinin yer aldığı kısa film de gösterildi.

        Program sırasında izledikleri karşısında duygulanan Ahıska Türkleri, gözyaşlarını tutamadı. Öğrenciler, ellerindeki Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarken, miniklerin hazırladığı "15 Temmuz" konulu resimler de katılımcıların ilgisini çekti.

        Ahıska Türkü Şehizar Süleyman, program sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milleti ile bir daha gurur duyduğunu ifade ederek, "Allaha şükürler olsun ki bizi Müslüman Türk milleti olarak yaratmış. Türk olduğum için bir kez daha gurur duydum. Şehitlerimiz, bu bayrak için şehit oldu, bu bayrağın altında yaşayan bütün milletin duaları onlarla olsun. İnşallah bir daha böyle durumlar olmasın. Çok duygulandım. Görüntüleri görünce gözyaşlarıma hakim olamadım." dedi.

        Ahıskalı öğrencilerden Umut Kaya ise "Program çok güzeldi. Türklerin kendi vatanlarını nasıl koruduklarını gördük. Resimleri inceledik. Her şey çok güzeldi. O kara gecede Türkler yollara çıkıp kendilerini tankların önüne attı." şeklinde konuştu.

        Üzümlü Milli Eğitim Müdürü Zeki Dumlupınar da "15 Temmuz'dan sonra tüm okullarımızda bu tür programlar yapıyoruz. Özellikle bugün Ahıska Türkü kardeşlerimize, velilerimize, öğrencilerimize yönelik çok güzel bir program yapıldı. Programdan memnun kaldılar. Bu vatanı, bu milleti bizler kadar çok sevdiklerini gösterdiler." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler