Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında beş kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan altı yüksek lisans öğrencisinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden G.Y, R.K, Y.K ile K.M. çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamalarıyla tutuklandı. D.P ve Ş.Ö. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

        Öğrencilerin ByLock uygulamasını kullandığının tespit edildiği öğrenildi.

        Öte yandan, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunca açığa alınan Geyve Cumhuriyet Savcısı Habip Çapar, Sakarya'da çıkarıldığı mahkemece adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Hakkında yeni deliller elde edilen Çapar hakkında Sakarya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkartıldı.

        İstanbul'da gözaltına alınan ve Sakarya'da mahkemeye çıkarılan Çapar, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamalarıyla tutuklandı.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler