Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da düzenlenen "Kore Tarih ve Kültür Etkinlikleri" kapsamında, sempozyum düzenlendi, Kore yemekleri tanıtıldı.

        Erzincan Öğretmenevi'nde, kentte görev yapan tarih öğretmenlerine yönelik "Kore-Türkiye tarih ilişkileri" sempozyumu düzenlendi.

        Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Elçi Müsteşarı Jijoon Kim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikle Türkiye'de Kore kültürünü tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

        Tarih öğretmenleri için Kore-Türkiye arasında tarihsel ilişkiler hakkında seminer düzenlendiğini dile getiren Kim, "Bu seminerin Ankara, Sivas, Kayseri ve Erzincan'da daha sonra başka illerde yapılması planlanmakta. Bununla birlikte Kore kültürünü, yemekleri tanıtacak etkinlikler yapılacak. Tarih öğretmenleri için seminer yapılmasının sebebi bu öğretmenler aracılığıyla onların öğrencilerine Kore ve Kore-Türkiye arasındaki ilişkiler hakkında bilgi vermek. Bu etkinliğin onların ileride iki ülke arasındaki ilişkilerine çok katkısı olacak." diye konuştu.

        Seminerde konuşan Kim, geçmişten bugüne Kore ve Türkiye'nin birbirine kültürel anlamda bağlı olduğunu, özellikle 1950 Kore Savaşı sırasında Türkiye'nin Kore'yi komünist işgalinden kurtardığını söyledi.

        Kore halkı adına Türkiye'ye teşekkür eden Kim, "Kore'nin dünyanın en iyi 12. ekonomisi haline gelmesinin sebeplerinden bir tanesi geçmişte de eğitime önem vermesidir. Öğretmenlere verilen değer bizde diğer ülkelere göre çok daha fazladır." dedi.

        Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mutlu Mayda, "1950-1953 yıllarında Türk askeri Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki savaşta Güney Kore’nin yanında yer alarak şehitler vermiştir. Bu nedenle Koreliler Türkiye'ye büyük önem vererek ders kitaplarında Türkiye ile olan ilişkileri genç nesillere aktarmaktadır. Güney Kore-Türkiye dostluğu kapsamında Ankara, Sivas ve Kayseri’de programlar tertiplemiş ve son olarak Erzincan'a gelmişlerdir." ifadelerini kullandı.

        Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşar ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Dong Woo Cho tarafından katılımcılara Kore- Türkiye ilişkileri, Kore tarihi ile ilgili bilgiler verildi.

        Sempozyuma, Elçilik Savunma Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park ile davetliler katıldı.

        Öte yandan Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen ve öğrencilere yönelik Koreli bir aşçı tarafından Kore yemekleri tanıtımı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler