Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde Anjiyo Kalp Merkezi'nin tanıtımı yapıldı.

        Merkezefendi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Habil Yücel, Dünya Kalp Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından hibe edilen yaklaşık 3 milyon liralık cihazlar ile kurulan merkezin önümüzdeki ay içinde hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

        Yücel, Anjiyo Kalp Merkezi'nin Manisa'nın sağlık alanındaki büyük bir eksikliğini gidereceğini ifade etti.

        Kalp hastalığına bağlı ölümlerin azaltılması için Yaşam İçin Stent Projesi gibi çalışmaların olduğuna işaret eden Yücel, "Kalp damar tıkanıklıklarında en çok korktuğumuz durum kalp krizidir. Kalp damarları tıkandıktan sonra meydana gelen kalp krizinde ilk 90 dakika, ilk 120 dakikadaki müdahale yaşam kurtarmaktadır." dedi.

        Açılacak merkez ile kalp krizine bağlı ölümlerin büyük ölçüde azalacağına inandıklarını vurgulayan Yücel, "Koroner Yoğun Bakım 11 yataklı, bir tane anjiyo ünitesi, 5 yataklı kalp damar cerrahisi yoğun bakım ünitesi ve 14 yataklı yoğun bakım ünitesi olmak üzere büyük bir merkez olmuştur. 30 yataklı yoğun bakım ünitesi, ameliyathanesi ve koroner anjiyosuyla bölgenin en önemli kalp merkezi durumuna gelmiştir. Manisa Kamu Hastanelerinde bu bir ilktir."

        - Mesai arkadaşları için lokma hayrı yaptılar

        Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Manisa 112 Acil Tıp Teknisyeni Şükran Özalp için mesai arkadaşları tarafından Manisa ve ilçelerindeki Devlet Hastanelerinde lokma döktürüldü.

        112 Acil Servis personeli İsmail Yazıcı, arkadaşları adına yaptığı açıklamada, Manisa 112 Acil Tıp Teknisyenleri olarak aralarında topladıkları para ile meslektaşları merhum Şükran Özalp için lokma hayrında bulunduklarını belirtti.

        Yazıcı, "Elim bir trafik kazası sonucu yaşama gözlerini yuman ATT meslektaşımız merhum Şükran Özalp adına bütün Manisa 112 çalışanları olarak kendi aramızda topladığımız yardımla lokma döktürüyoruz. Manisa merkezde 4 yerde, Akhisar, Salihli, Demirci ve Turgutlu ilçelerinde de arkadaşımız adına lokma hayrı yapılıyor. Allah kabul etsin diyor, rahmetli arkadaşımızı tekrar anıyoruz." dedi.

        Demirci 112 Acil Servis İstasyonu çalışanları da hayatını kaybeden mesai arkadaşları Şükran Özalp için Demirci Çereşe Meydanı'nda lokma hayrı yaptı.

        - Lise öğrencisi bulduğu 500 lirayı zabıtaya teslim etti

        Manisa'nın Demirci ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Tevfik Erdem, yolda bulduğu 500 lirayı sahibinin bulunması amacıyla örnek bir davranış sergileyerek Zabıta Müdürlüğüne teslim etti.

        Okul dönüş yolunda Beyazıt Mahallesi Yıldız Sokak üzerinde yol kenarında küçük bir çanta bulan Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada "Çantanın içine baktığımda para olduğunu görünce şaşırdım. Hemen küçük çantadaki paranın kime ait olduğunun bulunması amacıyla getirip Belediye Zabıta Müdürlüğüne teslim ettim. Bana öğretilen haramdan kimse bir şey kazanamaz. Benim olmayanı ben de gidip iade ettim. Ben sadece insanlık görevimi yaptım. İnşallah para sahibine ulaşır." diye konuştu.

        Parayı bularak kendilerine teslim eden Erdem'i tebrik eden Zabıta Müdürü Mehmet Çelik ise "Yaptığı hareketten dolayı kendisini ve ailesini tebrik ediyorum." dedi.

        Tevfik Erdem'den tutanak ile teslim alınan 500 lira para Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, sahibi olduğu tespit edilen Özcan Onur'a teslim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler