Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas Belediyesince kentin bazı bölgelerine kurulan sinyalizasyon sisteminin trafik kazalarını önlediği ve trafiği rahatlattığı bildirildi.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, şehirde artan araç sayısıyla birlikte trafikte sorun oluşturan bazı kavşaklara sinyalizasyon sistemi kurularak trafiğin rahatlaması sağlanıyor.

        Fatih Mahallesi ile Yunusemre Mahallesi’ni ayıran Hayri Sığırcı Caddesi üzerindeki Süleyman Demirel İlkokulu civarında, caddenin gidiş-geliş güzergahını bağlayan noktaya Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sinyalizasyon sistemi kuruldu.

        Yunusemre Mahallesi Muhtarı Adnan Çinko, bölgenin otobüs güzergahı olması nedeniyle trafiğin yoğun olduğunu ve zaman zaman kazalar yaşandığını belirterek, “Yıllardır sıkıntılı olan bölge için belediyemiz çalışma yaptı. Sinyalizasyon sistemini kurdu, böylece bu sorun ortadan kalkmış oldu. Belediye Başkanımız Sami Aydın başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

        Yunusemre ve Fatih Mahallesi sakinleri ise yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti belirterek başkan Sami Aydın'a teşekkür etti.

        Öte yandan Danişment Gazi, Çiçekli ve Altuntabak caddelerinin kesişim noktası olan kavşağa da sinyalizasyon sistemi kurulduğu belirtildi.

        Yeni Mahalle Muhtarı Halis Güneş ise “Çok kaza yaşanan bir bölgeydi, bu soruna başkanımız el attı. Mahallemiz bu sorundan kurtuldu. Diğer taraftan mahallemizde asfalt çalışmaları yapılıyor, caddelerimiz pırıl pırıl oluyor. Başkanımıza minnettarız.” açıklamasında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler