Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'de kalp krizi geçiren 93 yaşındaki Hesna Kaplan, by-pass ameliyatı ile hayata tutundu.

        Honaz ilçesine bağlı Emirazizli Mahallesi'nde tarımla uğraşan, 4'ü kız 9 çocuk sahibi Hesna Kaplan, geçtiğimiz günlerde evinde aniden rahatsızlandı. Sağlık ekiplerince Denizli'de özel bir hastaneye kaldırılan Kaplan'ın, kalp krizi geçirdiği belirlendi.

        Kardiyoloji servisinde yapılan anjiyoda bütün damarının tıkalı olduğu ortaya çıkan Kaplan'ın, by-pass ameliyatı yapılmasına karar verildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Açıkel başkanlığındaki ekibin gerçekleştirdiği ameliyatta, Hesna Kaplan'ın kalbindeki tıkalı damarlara 6 by-pass yapıldı. Kaplan hastanede 5 gün gözetim altında tutulmasının ardından taburcu edildi.

        Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Açıkel, 70 yaş üstü hastaların genellikle kalp ameliyatı olmaktan çekindiğini, ancak dikkatli bir cerrahi müdahale ile riskli de olsa başarılı bir ameliyat yapmanın mümkün olduğunu belirtti.

        Vatandaşların genellikle bu tür ameliyatlardan korktuğunu ancak bunun yanlış olduğunu ifade eden Açıkel, "50-70 yaşındaki bir insana göre 80 yaş üstü ameliyat daha riskli. Ancak ekstra bir hastalık durumu ve bu hastalık düzeylerinin kalp ameliyatlarına engel teşkil etmemesi, ameliyatı yapacak cerrah tarafından dikkatli değerlendirildikten sonra 70 yaş üstü hastalar gayet başarılı şekilde kalp ameliyatlarını olabilir. Bu hastamızın da sağlığı son derece iyi. Hesna teyzemiz de ilerlemiş yaşına rağmen kısa sürede eski yaşamına dönecek." diye konuştu.

        Hesna Kaplan, ameliyatını gerçekleştirip kendisini hayata bağlayanlara minnettar olduğunu belirterek, yeniden yaşama tutunduğunu ifade etti.

        Hesna Kaplan'ın 46 yaşındaki oğlu Yaşar Kaplan da annesinin yaşı ilerlemiş olduğu için bu kadar başarılı bir ameliyat geçirebileceğini tahmin etmediklerini belirterek, "Anneme tekrar yaşam sevinci kazandıranlara teşekkür ediyorum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler