Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz Al Suud ile görüştü.

        Çavuşoğlu, JW Marriott Otel’deki görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Veliaht Prensten önce Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr’in de Türkiye’ye geldiğini, FETÖ’nün darbe girişiminden sonra ise Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak devletinin ve halkının desteğini ilettiğini hatırlattı.

        Bu süreçte Suudi Arabistan’ın gönülden desteğini ve dualarını hep hissettiklerini ifade eden Çavuşoğlu, “Arka arkaya gelen bu ziyaretler bize verilen destek ve bizimle olan dayanışmanın bir göstergesidir, kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

        Bugünkü görüşmelerinin son derece verimli geçtiğinin altını çizen Çavuşoğlu, ikili ilişkileri çok daha ileri noktalara götürmek için gayretleri ve iradeleri olduğunu belirtti.

        Çavuşoğlu, “Bölgesel konulardaki görüşlerimiz, politikalarımız, tutumlarımız tamamen örtüşüyor. Uluslararası platformlarda birlikte hareket ediyoruz, görüş birliğindeyiz.” ifadelerini kullandı.

        Bölgenin istikrarı ve güvenliği için gönülden çaba sarf ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, Suudi Arabistan ile aralarında olan her ziyaretin, her diyaloğun, ilişkileri bir ileri noktaya götürmede katkısı olduğuna dikkati çekti.

        Çavuşoğlu; Suriye, Irak, Yemen, Libya ve insani konular gibi birçok sorunun bulunduğunu hatırlatarak, bu konulardaki hassasiyetlerinden dolayı da Suudi Arabistan yönetimine şükranlarını sundu.

        Bu sene hac düzenlemelerinin daha iyi olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, organizasyonun her sene daha da başarılı olduğunun altını çizdi. Mevlüt Çavuşoğlu, hacca giden Türk vatandaşlarının çok memnun döndüklerini belirterek, “Benim de akrabalarım, kardeşim ve yardımcılarım gitti, onlar da çok memnun oldular.” dedi.

        Hac organizasyonunun kolay bir iş olmadığını dile getiren Çavuşoğlu, bu başarılı hac organizasyonu için Veliaht Prense teşekkür ettiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler