Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yaptırılan ALTSO Tuzrim Meslek Yüksekokulunda (MYO) eğitim başladı.

        Eğitimin başlaması dolayısıyla Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, okulda incelemelerde bulunduktan sonra derslere girerek öğrencilerle bir araya geldi.

        Rektör Pınarbaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ALTSO Turizm MYO'da eğitimin başlamasının kendilerinde büyük sevinç yarattığını söyledi.

        Kendileri için bu eğitim binasının çok önemli olduğunu ifade eden Pınarbaşı, "Herkesin bildiği gibi öğrenci sayımız arttı. Geçen sene 6 bin 500 olan öğrenci sayısı bu yıl 8 bine çıktı. Bu sayı her yıl katlanarak artmaya devam edecek. Eğer bu bina olmasaydı bu sene çok sıkıntı çekecektik. Ama çok şükür 5 ay gibi kısa bir sürede bu bina bitirildi. Şu anda öğrencilerimiz burada ders işlemeye başladı. İnşallah öğrencilerimiz burada çok kaliteli bir eğitim görecekler." diye konuştu.

        ALTSO Başkanı Şahin ise, Alanya'nın öğrencilerle çok daha güzel olduğunu kaydetti.

        Kurum olarak yüksek öğrenimin yaygınlaşması ve öğrencilerin sorunsuz biçimde eğitim hayatını sürdürmesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, ALTSO MYO ile turizm sektöründe yaşanan ara eleman sorununun ortadan kalkacağını vurguladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler