Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - EXPO 2016 Antalya'da, "Dünya Çocukları Antalya ile Tanışıyor Projesi" kapsamında hazırlanan kitapların tanıtımı yapıldı.

        EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, kentin tarihi ve doğal güzellikleriyle kültürel zenginliğini çocuklara tanıtmak amacıyla yazar Nevcihan Onay Öyken tarafından kaleme alınan, Yıldız Kaynak tarafından resimlenen, "5 dile 7 hikaye" isimli kitap serisinin tanıtımı, EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

        Tanıtıma katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık ile kitaplarda yer alan çizimlerin olduğu sergiyi gezdi.

        Açıklamada, Başkan Türel'in, projeyi fikir aşamasından itibaren takip ettiğini belirterek, Antalya'nın çok büyük zenginliklere sahip olduğunu kaydettiği belirtildi.

        Antalya'nın bu zenginliklerini çocuklara küçük yaştan itibaren anlatmanın kentlilik bilincine de katkı sağlayacağını vurgulayan Türel, "Çocuklarımıza verdiğimiz önem çerçevesinde EXPO'ya çiçek ve çocuk temasını verdik. Çocuklarımız geleceğimiz. EXPO'ya çiçek ve çevre mantığını yakıştırdık. Öyle yola çıktık ve öyle devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

        Kitapları kendi çocuklarına da okutacağını belirten Türel, Antalya'nın tarihini, değerlerini bir masalsı anlatım diliyle çocuklara öğretmenin, onların gelecekte de bu topraklara çok daha fazla değer vererek, bu coğrafyanın önemini idrak ederek yaşamalarını vesile olacağına dikkati çekti.

        Öte yandan, Başbakanlık Tanıtım Fonu tarafından desteklenen "Dünya Çocukları Antalya ile Tanışıyor Projesi" kapsamında kaleme alınan 7 kitapta, Kaleiçi, Alanya, Manavgat, Kurşunlu, Olimpos, Çıralı, Tahtalı, Antalya Müzesi, Konyaaltı, Myra, Demre, Kekova, Aspendos, Perge, Side, Karain Mağarası ve Termesos'ta geçen hikayeler yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler