Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE (AA) - Niğde'de, İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 302. yılı dolayısıyla itfaiye araçları şehir turu attı.

        Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tüm itfaiye erlerinin kuruluş yıl dönümlerini kutladığını söyledi.

        Belediye Başkanı Akdoğan, Niğde Belediyesi olarak 8 yıldır itfaiyecilik adına Niğde'de önemli gelişmeler sağladıklarını belirtti.

        Akdoğan, "8 yıl önce belediye başkanlığı görevine geldiğimizde Niğde Belediyesi'nin itfaiye hizmeti verebilecek itfaiye binası dahi yoktu. Bugün baktığımız zaman son derece modern bir itfaiye binamız var. Organize Sanayi Bölgesinde de 2. bir istasyonumuz daha var. İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü kutluyorum, başarılar diliyorum." dedi.

        İtfaiye Müdürü Latif Boran ise, vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet vermek için personellere mesleki anlamda eğitimlerini tamamladıklarını söyledi.

        Boran, şunları kaydetti:

        "Belediye başkanımızın 2016 yılı içerisinde itfaiye müdürlüğümüze kazandırmış olduğu kurtarma aracımız ve 32 metrelik itfaiye araçlarımızla bir Niğdeli vatandaş ve personel olarak gurur duyuyorum. Bu vesileyle ülke geneline baktığımız zaman personelimizin eğitimi noktasında araçları ve ekipmanlarıyla Türkiye genelinde çok ciddi bir yeri var. Personellerimizin mesleki yeterlilik anlamında itfaiyecilik, ilk yardım ve halkla ilişkiler sertifikaları bulunmaktadır."

        Açıklamaların ardından, İlhanlı Mahallesi'ndeki İtfaiye Müdürlüğünden hareket eden 10 itfaiye aracı, konvoy oluşturarak şehir turu attı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler