Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in Nizip ilçesinde Karkamış ilçesindeki Suriye sınırına örülen beton blokların yapımına devam ediliyor.

        Nizip'te üretilen beton bloklar, günlük olarak sınır hattına gönderiliyor.

        Suriye tarafında çatışma bölgelerinden sınırı korumak amacıyla beton duvar örme çalışmalarına devam ediliyor.

        Yaklaşık 21 kilometrelik uzunlukta örülecek duvar için Nizip ilçesinde özel bir firma tarafından 3 metre uzunluğunda üretilen beton bloklar, yorucu ve zahmetli bir çalışmanın ardından vinçlerle tırlara alınarak sınıra gönderiliyor.

        Blokları üreten firmanın satış sorumlusu İsmail Batu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Karkamış ilçesinde sınır hattına örülecek beton blokların üretimini yaptıklarını ve günlük sınıra taşıdıklarını söyledi.

        Belirtilen 21 kilometrelik alanı 3 ay içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini belirten Batu, ''Sınır hattında yapımı devam eden beton duvar örme çalışmaları kapsamında sınıra konulan blokları titizlikle hazırlıyoruz. Hazır kalıplarla üretilen ve içerisinde 325 kilogramlık demir bulunan, günlük 75 tane ürettiğimiz beton blokları, aralıksız olarak çalışıp günlük sınır hattına gönderiyoruz. Tahmini olarak 8 bin 500 civarında üretimini yapacağımız beton blokları 3 ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz.'' diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler