Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenecek CMAS 2. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'na 14 ülkeden, 50 sporcu katılacak.

        Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen CMAS 2. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası, 3 Ekim'de Kaş'ta başlayacak.

        Şampiyonada 14 ülkeden 50 serbest dalış sporcusu madalya için mücadele edecek.

        Hidayet Koyu ve Küçük Çakıl dalış bölgelerinde sabit ağırlık mono palet, çift palet, sabit ağırlık paletsiz ve küp apnea disiplinlerinde yapılacak dalışlarda Türkiye'yi, milli takım teknik direktörü Levent Ucuzal, milli takım antrenörü Orhan Ölçücüoğlu ve milli takım antrenör yardımcısı Özge Ergin Elalmış yönetimindeki 9 sporcudan oluşan Serbest Dalış Milli Takımı temsil edecek.

        Milli takımda erkeklerde Emre Bozkurt Can, Mehmet Arıkök, Hasan Cengiz Kaynar, Selahattin Akın, Kıvanç Yücebaş ve Rüstem Derin, kadınlarda ise Şahika Ercümen, Derya Göçen ve Fatma Uruk, şampiyonluk için nefeslerini tutacak.

        Türk ve yabancı hakemlerin görev alacağı şampiyonayı, CMAS Başkanı Anna Arzhanova da takip edecek.

        Konuyla ilgili açıklama yapan TSSF Başkanı Şahin Özen, önemli bir organizasyonun Türkiye'de yapılmasının, sualtı sporları topluluğu ve Türkiye adına gurur verici olduğunu belirtti.

        Son yıllarda serbest dalış, paletli yüzme, sualtı hokeyi başta olmak üzere birçok sualtı sporunda dünyada yankı bulan başarılara imza attıklarını vurgulayan Özen, "Sualtı sporlarında artık uluslararası bir marka olduk. Son derece yetenekli ve başarılı sporcularımız var. CMAS 2. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası önemli bir organizasyon." ifadelerini kullandı.

        Şampiyona, 8 Ekim'de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler