Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 29 Eylül'de Sözcü gazetesinde yayınlanan "Darbeden 3 ay önce FETÖ'cü şirkete bile kıyak yapmışlar" başlıklı haberin yalan ve iftira olduğunu bildirdi.

        Karaosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, gazetecilerin görevinin doğruyu bulmak ve aktarmak olduğunu, buna hiçbir itirazının olmadığını ama doğruya değil yalana aracılık etmenin de çok çirkin birşey olduğunu belirterek, Sözcü gazetesinin yaptığının da bu olduğunu savundu.

        Çayırova'daki bir arazide, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında kayyum atanan Dumankaya firmasına rant sağlandığı yönünde basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Karaosmanoğlu, "Bizim FETÖ'den yargılanan Dumankaya ile ilgili hiçbir bağımız yok. Bizim oradaki muhatabımız Şen Piliç (GH Gayrimenkul) diye tanıdığımız bir kardeşimiz. Bizim muhatabımız ve mülkiyet sahibi o." diye konuştu.

        Karaosmanoğlu, söz konusu araziyle ilgili özel imar çalışması yaptıklarını ve meclisten geçirdiklerini anlatarak, "Aynı konu daha önce yerelde de gündeme gelmişti, yalanlamıştık. Burada Cumhuriyet Halk Partili bir arkadaşımız bunu dava konusu yaptı, o da asıl rantçı. Rant peşinde koşan birisi. Ona da dava açtık." ifadelerini kullandı.

        Her zaman doğrunun savunucusu olduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "Hukuk karşısında da sorumluyuz, vicdanımız karşısında da sorumluyuz. Biz şehrimizin gelişmesini istiyoruz. Birine ne yaptıysak herkese aynısını yapıyoruz. Özel birine rant sağlama gibi bir derdimiz yok, böyle bir yanlışımız yok. Kişilerle ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde alınmış bir karar hiçbir zaman olmadı. Sözcü gazetesi gerçekleri çarpıtıyor, yalan beyanda bulunanların sözcülüğünü, avukatlığını yapıyor. Yalanı söyleyene, iftirayı atana sözcülük yaparsan iftira atmış gibi olursun." şeklinde konuştu.

        Karaosmanoğlu, "konunun temcit pilavı gibi durmadan pişirildiğini" ifade ederek, şunları kaydetti:

        "FETÖ operasyonlarını sulandırmak için yapılan şeyler bunlar. Bizi FETÖ ile bağlantılı göstermeye çalışıyorlar. Bizim FETÖ ile en küçük bir bağımız yok. Ülkemize karşı ihanet şebekesine karşı en küçük sempatimiz olması mümkün değil. Benim görevim hizmet etmektir. Ülkeye ihanet eden, çeteleşen, demokrasiye ve insan haklarına saldıran, Türkiye'ye saldıran bu hain çeteye karşı her zaman dimdik karşılarında durduk. Dimdik karşılarında durduğumuz için sulandırılıyor bu. Biz Dumankaya'ya rant sağlamadık. Dumankaya bizim muhatabımız değil orada."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler