Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Afganistan yönetimi ve Hizb-i İslami Partisi temsilcilerince imzalanan uzlaşı anlaşmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün Afganistan yönetimi ile Hizb-i İslami Partisi temsilcilerince imzalanan uzlaşı anlaşmasından memnuniyet duyulduğu ifade edildi.

        Anlaşmanın, Afganistan'da barış ve istikrarın kalıcı biçimde tesis edilmesine katkı sağlaması ve ülkedeki diğer silahlı gruplar için örnek teşkil etmesi temennilerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Kardeş Afgan halkının geçmişte yaşadığı acılara odaklanmak yerine, müreffeh bir ortak gelecek inşa etme ideali doğrultusunda birliktelik sergileme başarısını göstermesi, Afganistan’ın geleceği için umut vadetmektedir."

        Yaklaşık iki yıldır Gülbeddin Hikmetyar liderliğindeki Hizb-i İslami Partisi ile yürütülen barış görüşmelerinin olumlu sonuçlanması üzerine anlaşma Hikmetyar'ın ardından dün Gani tarafından da imzalanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler