Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Biz de cumhuriyetçiyiz. İyi ki cumhuriyet var, iyi ki cumhuriyet kurulmuş. AK Parti hükümetleri de cumhuriyet hükümetleridir." dedi.

        Karabük'te yerel yayın yapan televizyon kanalındaki programa katılan Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'yla ilgili ifadelerinin saptırıldığını söyledi.

        "Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesini amacından saptırırsanız birtakım farklı sonuçlara ulaşmak mümkün olur." diyen Şahin, şunları kaydetti:

        "Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Lozan Antlaşması'nı kabul etmiyorum, reddediyorum.' demiyor. Lozan Antlaşması'nı bir zafer olarak nitelemeye karşı çıkıyor. Evet, belki Lozan, o şartlarda o şekilde yapılabilirdi ama bunu bir zafer olarak nitelendirmek mümkün değildir. Sevr ise ülkemizi bölen, parçalayan bir antlaşmaydı ancak Osmanlı Meclisi onaylamadı. Daha sonra imzalanan Lozan, tabii ki Sevr'i de ortadan kaldıran bir antlaşmadır. Böyle bir antlaşma çalışmaları esnasında burnumuzun dibindeki adaları da talep etmeliydik çünkü sınırımızdan seslendiğimizde sesimizin duyulabileceği yakınlıkta Yunan adaları var. Cumhurbaşkanımız bunu ifade etmiştir. Zafer olarak nitelenmesine karşı çıkmıştır."

        - "14 yıl boyunca AK Parti, cumhuriyetimize önemli hizmetler yapmıştır"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden, "Onlar hilafetçidir, biz cumhuriyetçiyiz" gibi bir sonuç çıkarmasının yanlış olduğunu ifade eden Şahin, "Biz de cumhuriyetçiyiz. İyi ki cumhuriyet var, iyi ki cumhuriyet kurulmuş. Demokrasiyi cumhuriyetle taçlandırarak daha da genişletmek ve milletimizin huzurunu ve refahını daha da artırmak, cumhuriyet rejiminde iş başında bulunan hükümetlerin görevidir. Biz de bu görevleri yapıyoruz. AK Parti hükümetleri de cumhuriyet hükümetleridir. 14 yıl boyunca AK Parti, cumhuriyetimize önemli hizmetler yapmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

        Şahin, vatandaşların bugün rejime, cumhuriyete daha olumlu baktığını anlatarak, cumhuriyetle herhangi bir sorunları bulunmadığını vurguladı.

        Şahin, "Yani artık, vatandaşlarımız kendi iradelerine değer verildiğini biliyor. Daha fazla hizmet alıyorlar. Bizimle ilgili yapılan 'hilafetçi' gibi değerlendirmeler, çok talihsiz değerlendirmelerdir. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı abartılı açıklamalardan biri diye değerlendiriyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler