Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Valisi Mustafa Toprak, belediye başkanlarıyla toplantıda bir araya geldi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda konuşan Toprak, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen, ülkenin geleceğine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik hain kalkışma girişiminin ardından anayasanın 10. maddesi ve ilgili kanun gereği ülke genelinde 21 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 01.00'den itibaren 90 gün süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiğini vurguladı.

        OHAL kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarıldığını, kararname ile FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle mücadele konusunda mücadele hükümleri ve uygulama sorumlulukları getirildiğini hatırlatan Toprak, "Terör örgütlerinin ve etkilerinin bertaraf edilmesi adına gerek bakanlıklarda ve gerekse illerde kapsamlı çalışmalar yürütülmekte. Tüm kurumlarla bu konuda çalışma gerçekleştiriyoruz. Belediye personelleri arasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu, ya da sempatizanlarının veya örgütle herhangi bir şekilde ilişkisi olanların diğer kurumlarda olduğu gibi ivedilikle tespit edilerek Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine uygun olarak Valiliğe bildirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

        Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz ve Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler