Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Onikişubat Belediyesince 59 kırsal mahallede yapılması planlanan bilgi ve kültür evlerinden 37'si hizmete açıldı.

        Bilgi ve kültür evleri, düğün, nişan, taziye gibi temel ihtiyaçların yanı sıra, çocukların bilgi, teknoloji ve kültürel aktivitelerle buluşacakları, kadınların da el becerilerini geliştirecek kurslar alabilecekleri merkezler haline gelecek.

        AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Zeytindere, Kızıldamlar, Kızılseki, Öşlü ve Kurtlar Mahallelerindeki açılışta yaptığı konuşmada, hizmete sunulan bilgi ve kültür evlerinin önemini belirterek, emeği geçenleri kutladı.

        "Sizlere hizmet etmekten şeref duyuyoruz" diyen Kılıç, şöyle konuştu:

        "Bilgi ve kültür evimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bütün hizmetlerle beraber bu kültür evimizin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Halka hizmet Hak'ka hizmettir ve halkın efendisi halka hizmet edendir, diyerek yola çıktık. Sizlere hizmet etmekten şeref duyuyoruz. Sizlere verdiğimiz sözlerimizden bir tanesi, şehirlerimizi ilçe ve mahallelerimizi daha yaşanabilir yerler haline getirmek. Doğamızı korumak, hayvanlarımızı korumak ve ekolojik dengeyi sağlayarak birlikte yaşamak. Bu anlamda el ele, bütün milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kurumlarımız ve kuruluşlarımızla birlikte çalışıyoruz."

        Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de Kahramanmaraş'ın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından hizmet noktasında ortaya çıkan olumlu tablonun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

        Yöredeki tüm kırsal mahallelerin hizmetle buluştuğunu belirten Mahçiçek, büyükşehir ve Onikişubat Belediyesi sınırları içerisinde olmanın avantajlarını hep beraber yaşadıklarını dile getirdi.

        Bugüne kadar bölgedeki tüm mahallelerin yol problemlerini ortadan kaldırdıklarını dile getiren Mahçiçek, şunları kaydetti:

        "Okullarımızın bahçesine çocuklarımız için oyun parkları kurduk. Bu gün de bir başka güzellik olan bilgi ve kültür evlerimizi açıyoruz. Buralarda düğün merasimlerinizi ve taziye kabullerinizi gerçekleştirebileceksiniz. En önemlisi de içinde çocuklarımız için kütüphaneler var. Çocuklarımız burada eğitimlerine yardımcı çalışmalar yapacak ve TEOG sınavlarına hazırlanabilecekler. Yine Kuran-ı Kerim okumasını bilmeyen, büyük, küçük, yaşlı, genç, hepimiz gelip bu güzel mekanda Kuran öğreneceğiz."

        Kız, erkek demeden çocukların eğitimine büyük önem verdiklerini anlatan Mahçiçek, "Kardeşlerim, hepinize söylüyorum. Kız, oğlan ayrımı olmadan çocuklarımızı okutacağız. Çünkü biz çocuklarımızı okutmazsak, onlara sahip çıkmazsak başımıza neler geleceğini 15 Temmuz'da gördük ama çok şükür ki bu millet ne zaman zorda kalsa tekrar ayağa kalkıyor. Dolayısıyla her türlü takdirin üzerindesiniz. Biz de sizin seçtiğiniz insanlar olarak gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz." diye konuştu.

        AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Avukat Fırat Görgel de sosyal belediyeciliğin bu tür örneklerini Onikişubat'ın her köşesinde görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

        Hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek nezdinde emeği geçen herkese teşekkür eden Görgel, bilgi ve kültür evlerinin yapımının çok büyük bir açığı kapattığını kaydetti.

        Çocuklar için TEOG kurslarının verileceği bilgi ve kültür evleri, kadınlar için meslek edindirme ve el becerileri kurslarının açılabileceği noktalar olacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler