Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'ın dağlık arazilerde doğal olarak yetişen ve kalp dostu olarak bilinen alıç meyvesi tezgahlarda yerini almaya başladı.

        Van'ın Gevaş ilçesinde, dağlardaki ağaçlarda yetişen koyu sarı veya esmer kırmızı meyveleri olan, çalıya benzer bir ağaçtan toplanan alıç, şehir merkezi başta olmak üzere semt pazarlarının yanı sıra çeşitli cadde ve sokaklarındaki tezgahlarda özellikle çocuklardan ilgi görüyor.

        Dağlardan topladığı alıçları satarak geçimini sağlayan Ümit Dirlik, alıcı Gevaş ilçesindeki dağlardan toplayıp getirdiğini belirtrek, "Alıç meyvesi dağlarda kendiliğinden yetişiyor. Bizde dağlara gidip onları topluyoruz. hem geçimimizi sağlıyoruz hem de dağlarda boş yere ziyan olmasına engel oluyoruz." dedi.

        Alıç satan Oğuz Ayhan da alıç meyvesi kalp, şeker, romatizmal hastalıklar başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olduğu bilindiği için yöre halkı tarafından çok uzun senelerdir tüketildiğini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler