Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinin Belediye Başkanı Hamdi Erdal, kentte faaliyet gösteren bar, pavyon, gazino gibi umuma açık mekanların OHAL süresince kapatılmasına ilişkin, "Kararı şiddetle destekliyorum. Boğazlayan halkı da Valimizin aldığı bu karara tam destek veriyor" dedi.

        Bazı eğlence mekanlarının kapatıldığı Boğazlıyan'ın Belediye Başkanı Erdal, Çarşı Mahallesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, gazino, bar ve pavyon gibi yerleri kapatma kararı nedeniyle Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ı tebrik etti.

        Bu mekanların OHAL'den önce de kapatıldığına dikkati çeken Erdal, "Bizler belediyeler olarak bu yerleri OHAL yasasından önce de kapatıyorduk. Bu nedenle bu kararı şiddetle destekliyorum. Boğazlayan halkı da Valimizin aldığı bu karara tam destek veriyor." dedi.

        Çiftçilerin pancar ve buğday avanslarını bar ve pavyonlarda harcadığını belirten Erdal, "30 Mart'ta seçildikten sonra ilçemizde 17 bar ve pavyon gibi mekan vardı. Bunlardan 8-9’u çalışıyordu. Gerisini yetkimizi kullanarak kapattık. Buralarda zaman zaman kurşunlamalar, rekabet için birbirleriyle kavgalar oluyordu. Bunu önlemek lazımdı. Vatandaşlarımızdan, özellikle kadınlarımızdan çok şikayet vardı. Barda, pavyonda çıkan olaylardan dolayı cezaevinde yatan ciddi sayıda vatandaşımız var." diye konuştu.

        - "Boğazlıyan'ın huzura ereceğini düşünüyorum"

        Boğazlıyan'da yaşayanlardan Nevin Özel, Vali Yurtnaç'ın aldığı karara çok sevindiklerini söyleyerek erkeklerin böyle yerlere gitmesini istemediklerini, buralarda bıçaklı kavga ve dövüşler olduğunu aktardı.

        Müjgan Karabulut da karara sonuna kadar destek verdiklerini anlatarak "Boğazlıyan'ımız çok iyi oldu. Başarılı bir çalışma yapıldı. Pavyon kadınlarının yüzünden çok yuvalar yıkılıyordu. İlçemizde çok sayıda ayrılmalar, boşanmalar oluyordu. Bu karardan çok memnunuz." dedi.

        İzzet Aras ise kararı memnuniyetle karşıladıklarını, çok güzel ve yerinde bulduklarını ifade etti. Gazino, bar ve pavyon gibi yerlerin daha önce şehir içinde olduğunu dile getiren Aras, şunları söyledi:

        "Bu gibi yerlerde kavga, dövüş gibi şeyler çok oluyor. İnsanlarımızın aile huzuru da bozuluyor. Çok güzel bir karar vermişler. Boğazlıyan'ın huzura ereceğini düşünüyorum. Zaten oralarda bina gibi bir şey yok tüm baraka. Sağlık açısında da tertip düzen yoktu. Standartların çok çok altında."

        Ömer Sezer, kararın çok yerinde olduğunu belirterek "Bu yerlerde çalışan kadınlar, çarşı içerinde gezip bu yerlere müşteri topluyorlardı. Bu kararın ardından ilçemiz rahatlayacak. Bu yerlerde her gün neredeyse kavga, dövüş, silahlı yaralama ve öldürme olayları oluyordu. Olmadığı gün yoktu. Huzurumuzu bozuyorlardı." ifadelerini kullandı.

        Esin Ayyıldız da gazino, bar ve pavyonlardan halkın çok rahatsız olduğunu, vatandaşların aile ortamının bozulduğunu, huzurlarının kaçtığını, bu nedenle kapatma kararını desteklediklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler