Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, turizm alanında gelecek yıl Suudi Arabistan'dan Ordu'ya 100 uçağın geleceğini ve zamanla ziyaretçi sayısının artacağını bildirdi.

        Balkanlıoğlu, Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ORDUSİAD) aylık toplantısına katıldı.

        Altınordu Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, Ordu'nun tanıtımı için büyük emek verdiklerini söyledi.

        İstihdamın sağlanmasının son derece önemli olduğuna dikkati çeken İrfan Balkanlıoğlu, "İş adamlarımız belli bir zaman sonra artık işçileri için çalışır durama geliyorlar ve sürekli bisikletin üzerindeki bisiklet sürücüsü gibi pedal çevirmek zorundalar. Peki bisikletteki pedal çevrilmez ise ne olur? Bisiklet devrilir. Bir müessese kurmak çok zor bir iş ama kurduktan sonra yıllarca sürecek şekilde idame ettirmek, gelecek nesillere teslim etmek daha zor. İnsanlara ekmek verenlere bizim de destek olmak gibi görevlerimiz var. Bu konuda her şeyi yapmak istiyoruz." dedi.

        Balkanlıoğlu, Ordu'nun turizmine önem verdiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Her başarının, yapılan işin arakasında bir emek var. Her iş kendiliğinden tesadüfen olmuyor. Mücadele etmek, emek vermek gerekiyor. Biz de tanıtım için başkanımızla hep birlikte bir gayret içindeyiz. Turizm alanında önümüzdeki yıl buraya Suudi Arabistan'dan 100 uçak iniş yapacak. Buraya geldikleri zaman sosyal medyadan buranın tanıtımını yapacak. Gittikçe ziyaretçi sayısı artacak. Bunlar bütün sanayicilerimize, iş adamlarımıza katkı sağlayacak bir oluşumdur. Ordu'nun ve sizlerin geleceği açısından bürokrat, belediye ve kendi aranızdaki derneklerin istişarede bulunması son derece önemlidir."

        Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise Ordu'nun örnek gösterilen bir büyükşehir belediyesi olduğunu vurgulayarak, 2018 yılında yol, su, kanalizasyon, altyapının biteceğini ve hizmetlerin ortaya çıkacağını belirtti.

        Konuşmaların ardından iş adamlarıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

        Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin ve dernek üyeleri katıldı.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler