Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ankara'da daha önce devlet koruması altında bulunan ve daha sonra yeniden ailesine verilen çocuğun annesi tarafından şiddete maruz bırakılmasına ilişkin süreçte ihmal ve kusuru bulunanlara yönelik soruşturma başlattı.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı medya organlarında "Kocasına benzediği için işkence yaptığı öz evladını öldü diye hastaneye bıraktı." başlığıyla verilen haberler üzerine kamuoyunun bilgilendirilmesi gereğinin doğduğu belirtildi.

        Çocuğun anne ve babasının ayrılması sonrasında kardeşi ile birlikte mahkeme kararıyla koruma altına alındığı belirtilen açıklamada, "Çocukların annesi A.Ö, rahatsızlıkları ile ilgili tedavi görerek bir iş bulduğunu ve yeni bir başlangıç yapmak istediğini belirterek B.E.Ö. ve kardeşi M.B.Ö’yü tekrar yanına almayı talep etmiştir. Bunun üzerine gerekli sosyal incelemeler yapılmış, annenin tedavi olarak yeni bir iş bulduğu ve sosyal durumunun uygun olduğu anlaşılarak, B.E.Ö. ve kardeşi M.B.Ö. 2016 yılı başında 'Evde Bakım Desteği' de sağlanarak anne yanında kalmaya başlamışlardır." ifadelerine yer verildi.

        Annesinden gördüğü şiddet sonucunda çocuğun hastaneye yatırılması üzerine bakanlığın derhal olaya müdahil olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Çocuğumuzun tedavisi uzmanlarımızın refakatinde hastanede yapılmaktadır. Taburcu edildikten sonra, içinde bulunduğu psikososyal durum gözetilerek, durumuna en uygun kuruluşumuza yerleştirilecektir.

        Çocuğumuzun kardeşi M.B.Ö. herhangi bir fiziksel şiddet görmemiştir, şu anda bakanlığımıza bağlı bir kurumda koruma ve bakım altındadır. Çocuğumuzun aileye dönüş sürecinde ve sonrasında yapılan mesleki ya da hukuksal uygulamalardaki eksiklikler, bakanlığımızca derhal soruşturma altına alınmıştır. Soruşturma sonucunda ihmali veya kusuru görülenler bulunması halinde haklarında gerekli yasal işlemler gerçekleştirilecek ve kamuoyu aydınlatılacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler