Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Atık Pil Toplama Kampanyası’na katılan çevreye duyarlı okullar ödüllendirildi.

        Şahinbey Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kampanya kapsamında Şahinbey Bölgesinde bulunan okullarda 4 bin 646 kilo atık pil toplandı.

        Şehitkamil, İslahiye ve Nizip belediyeleri ile birlikte Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneğinin de (TAP) desteğiyle düzenlenen kampanyada en fazla atık pil toplayan okullar ve öğrenciler ödüllendirildi.

        Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada, çocuklara ve gençlere çevre bilincini aşılamak amacıyla 2013 yılından bu yana böyle bir kampanya düzenlediklerini belirtti.

        Başkan Tahmazoğlu, "Yaşadığımız dünyayı korumak, çevremize sahip çıkmak, çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak hepimizin elinde. Atık piller, toprağa, tarım arazilerine ve geleceğimize zarar veren unsurlar. Pillerden vazgeçmemiz mümkün değil. Ama onları usulünce toplayarak bertaraf ettiğimiz zaman, geleceğimize de ciddi bir yatırım yapmış olacağız. Bu konuda okullarımıza öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

        Tahmazoğlu, ayrıca atık pil toplama kampanyasında birinci olan Karataş Anaokulu öğrencilerinin tamamını Çanakkale'ye götüreceklerinin de müjdesini verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler